Putin, păcălit ca la alba-neagra. Cine l-a lăsat cu ochii în soare pe Țarul de la Kremlin

09 Oct. 2022, 04:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Oct. 2022, 04:45 // Actual //  Lupu Eduard

Vladimir Putin se pregătea încă din 2013 pentru un război la scară largă cu NATO. Președintele rus fost indus în eroare de producătorii de arme pentru că voiau să îi facă pe plac. Astfel, liderul de la Kremlin a ajuns să creadă că arsenalul Rusiei era egal sau chiar îl depășea pe cel al SUA.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vizitat în septembrie 2013 fabrica de puști Kalaşnikov. El a inspectat armamentul de acolo, inclusiv noua puşcă AK-12. Această armă a intrat în producție din 2018. Imaginile cu cantitatea imensă de arme poate sugera doar că țarul de la Kremlin se pregătea pentru un război de anvergură cu NATO în Europa de Est încă din 2013.

Putin poate fi văzut, în finalul filmării, când inspectează soldații ruși echipați cu vestă antiglonț cu inserții ceramice și cu un modul GPS în loc de epoleți. În același timp, comandantul de brigadă era dotat cu o tabletă digitală pe care putea vedea poziția fiecărui soldat. În acest context, Putin chiar credea că Rusia dispunea de armament și de artilerie care să se compare cu cel al Statelor Unite.

Soldații ruși nu au primit armele pe care Vladimir Putin le-a inspectat

Cu toate acestea, de când armata rusă a început războiul din Ucraina, niciun soldat rus nu a fost trimis pe front echipat cu astfel de arme sau cu echipamente high-tech. Inclusiv vestele anti-glonț sau sisteme cu vedere în infraroșu pe timp de noapte au lipsit în acest război. Mai mult decât atât, majoritatea soldaţilor ruşi au luptat în aceleași condiții precare precum au luptat soldații sovietici în Afganistan în anii 1980 sau pe Frontul de Est pe durata celui de-al Doilea Război Mondial

Într-o altă filmare din 2017 apare echipamentul unui soldat rus al viitorului. Acesta era echipat cu vestă antiglonţ, de la Institutul Central Ştiinţific de Cercetare pentru Inginerie a Mașinilor de Precizie. Institutul face parte din corporația de stat Rostech. Echipamentul a putut fi observat la expoziția „Rusia se concentrează pe Viitor”, organizată în Sala Centrală de Expoziții Manezh din Moscova.

Cu toate acestea, la cinci ani de la acel eveniment se poate observa ca Federaţia Rusă nu dispune de niciun soldat rus de infanterie astfel echipat. Mai mult decât atât, Moscova a pierdut 60.000 de militari în Ucraina după șapte luni de război, armata rusă fiind împotmolită. Forțele ruse nu au reușit nici să ocupe pe deplin teritoriile vizate de Putin din regiunea Donbass, informează Mediafax.

Realitatea Live

29 Mart. 2024, 12:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mart. 2024, 12:33 // Actual //  Lupu Eduard

Scandalul iscat de o anchetă jurnalistică, care-l vizează pe președintele Comisiei de Evaluare Extraordinară, Herman von Hebel, nu se referă la integritate, ci la credibilitate. Este limpede că eșecurile sale manageriale din cariera sa în Olanda nu denotă lipsa de integritate, ci mai degrabă vorbesc despre profesionalismul domniei sale, susține, într-o postare pe Facebook, fostul judecător la Curtea Constituțională, Alexandru Tănase

„Indiferent de aceste detalii, succesul reformelor din justiție este în cea mai mare parte bazat pe percepții și nu pe realități. Încrederea publică în procedura de evaluare extraordinară (cunoscută sub numele de vetting) este subțiere ca o lamă de ras Gillette. După câteva situații delicate, când pentru unele persoane apropiate puterii „filtele vetingului” au devenit mai transparente decât sticla de Murano, în timp ce alții erau invitați să aducă mostre de ADN-ul cailor care au arat ogorul bunicilor pe timpul lui Brejnev, orice turbulență nu poate decât să compromită și mai tare credibilitatea acestui proces”, mai spune Tănase.

Potrivit lui, în astfel de circumstanțe, zâmbetul disprețuitor al domnului von Hebel în fața unei întrebări firești, dacă va demisiona sau nu, nu face decât să submineze și mai mult credibilitatea atât a procedurii de evaluare extraordinară, cât și a actualei puteri politice.

„Este evident că domnia sa nu va demisiona voluntar din această funcție. Zâmbetul său plin de dispreț (pentru a nu-l numi batjocoritor) și autosuficiența cu care a reacționat la o întrebare legitimă a unui jurnalist vorbesc de la sine despre atitudinile sale. Un misionar european, venit în junglă pentru a civiliza triburile sălbatice, nu este obligat să manifeste respect pentru aborigeni, cu atât mai mult, nu este obligat să demisioneze din cauza frământărilor morale ale junglei. Mai mult decât atât, având în vedere că doi-trei ani de „civilizare a aborigenilor” îi pot rotunji considerabil conturile domnului misionar, șansele de demisie benevolă sunt aproape inexistente”, a punctat fostul judecător.

El spune că, în cariera sa profesională a interacționat cu diverse experți europeni.„ Am lucrat ani în șir cot la cot cu unii din ei în același birou. Acest lucru îmi permite să „citesc” cât se poate de clar reacțiile lor. O astfel de reacție, altfel decât o manifestare de dispreț și un sentiment de superioritate, nu poate fi calificată. Cu certitudine, în Europa, niciun funcționar din justiție nu ar risca să „răspundă” astfel unui jurnalist care îi cere explicații absolut normale referitoare la trecutul său profesional”.

În concluzie, Alexandru Tănase spune că, partea cea mai tristă este că factura va fi plătită de actuala putere politică și nu de domnul Herman von Hebel. Pentru cetățeanul obișnuit, nu există diferență între un expert din cadrul unei comisii guvernamentale și conducerea politică actuală. Alegătorul,  atunci când își va exprima opțiunile la urna de vot, va sancționa pentru acest zâmbet plin de dispreț actuala putere politică și nu pe domnul Herman von Hebel. Cu cât mai repede se va înțelege acest lucru, cu atât mai bine.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău