Studenții din Moldova pot descoperi Norvegia timp de 10 zile. A fost dat startul înscrierilor pentru ISFiT 2023

norvegia
Foto: sidewalksafari.com

Cel mai mare festival studențesc din lume, ISFiT 2023, a dat startul înscrierilor. Evenimentul va avea loc între 9 și 19 februarie 2023, în Trondheim, un orășel din nordul Norvegiei. Participarea este gratuită, la fel ca și cazarea, mesele și transportul local. Te poți înscrie până pe 12 octombrie 2022.

International Student Festival in Trondheim are loc o dată la doi ani și reușește să adune circa 450 de studenți din toate țările lumii. În cadrul festivalului, studenții vor fi grupați în ateliere de lucru unde vor face diverse activități în conformitate cu tema propusă. Pe lângă acestea, la ISFiT serile se termină cu prelegeri interesante din partea invitaților festivalului, dar și petreceri studențești la Studentersamfundet (locul unde se petrece majoritatea activităților).

Cine poate deveni participant?

Orice student(ă) în vârstă de 18 ani sau mai mult care are un statut de student(ă) activ(ă) pentru anul universitar 2022/2023 și care poate comunica în limba engleză.

Unde vor fi cazați participanții?

Participanții vor fi cazați în familii gazdă, modalitatea ideală de a cunoaște îndeaproape cultura unei familii norvegiene și de a demonta mitul că nordicii sunt un popor rece (cu excepția temperaturilor din februarie, care nu pot fi altfel, mai ales că orășelul este situat în nordul Norvegiei).

Sursă foto: ISFIT/Facebook

Pe durata festivalului, studenții/studentele vor beneficia de:
# transport gratuit de la aeroport până la locația festivalului;
# cazare gratuită;
# mese gratuite pe tot parcursul zilei;
# acces gratuit la majoritatea evenimentelor ISFiT (vor fi o mulțime);
# transport gratuit în raza orașului Trondheim (din culise: pentru cei care ratează ultimul autobus de noapte, organizatorii vor fi drăguți să vă conducă acasă, însă nu trebuie să abuzați de această oportunitate).

*Călătoria tur-retur Moldova-Norvegia va trebui să o organizați de sine stătător și să o achitați din propriul buget.

Pe lângă aceste beneficii materiale, participanții/participantele vor mai beneficia de:
# prietenii internaționale care vor dura o viață;
# activități interesante din care veți învăța o mulțime de lucruri noi;
# veți cunoaște personalități importante, întrucât ISFiT mereu invită oameni importanți la evenimentele festivalului. În 2015, unul dintre invitați a fost Dalai Lama, spre exemplu;
# veți cunoaște câștigătorul Premiului păcii pentru studenți, un eveniment foarte important în cadrul festivalului, la care un tânăr este premiat pentru fapte remarcabile în comunitatea sa. Aici puteți cunoaște o istorie;
# veți avea parte de cele mai intense petreceri studențești;
# veți lucra cu studenți norvegieni care vă vor povesti din experiența lor.


Mai multe detalii despre festival vedeți AICI. Vă puteți înscrie în calitate de participant(ă) până pe 12 octombrie 2022 AICI.


Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente