Partidul „ȘOR” spune că sunt 60 000, iar poliția – 5 000. Autoritățile au depistat mai multe încălcări admise de protestatari

3-6
Foto: partidulsor.md

Astăzi, 9 octombrie, în centrul capitalei are loc un protest organizat de Partidul „ȘOR”. Conform reprezentanților partidului, la acest protest s-au adunat 60 000 de participanți. În același timp, poliția spune că numărul protestatarilor este de în jur de 5 000 de persoane.

Autoritățile anunță că au depistat mai multe încălcări din partea protestatarilor, întocmind astfel 43 de proceduri contravenționale, despre care va fi anunțată Primăria mun. Chișinău, cea care a autorizat desfășurarea acestui gen de întrunire.

Participanții la protestul organizat de Partidul „ȘOR” au instalat 100 de corturi pe mijlocul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, blocând astfel circulația transportului pe porțiunea dintre Sfatul Țării și Maria Cebotari.

În acest sens, poliția anunță că aceste corturi pot fi înlăturate și traficul va putea fi reluat la capacitate normală, doar printr-o dispoziție a Primăriei mun. Chișinău.

De asemenea, poliția a atenționat organizatorii protestului că poartă răspundere pentru acțiunile ilegale care sunt admise de protestatari, inclusiv blocarea traseului.

Ținem să menționăm că circulația troleibuzelor este sistată pe bd. Stefan cel Mare și Sfânt din cauza protestului organizat de Partidul „ȘOR”. Vedeți aici cum sunt redirecționate rutele.


Amintim că, începând cu 18 septembrie, activiști ai Partidului „ȘOR” s-au adunat la un protest în fața președinției și a parlamentului de la Chișinău. Participanții cer organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

Amintim că procurorii au deschis un dosar pe marginea finanțării ilegale a Partidului Politic „ȘOR”. În cadrul dosarului, au fost efectuate peste 100 de percheziții. Tot în cadrul aceluiași dosar a fost reținută Marina Tauber, care recent a trecut din penitenciar în arest la domiciliu.

Pe 16 septembrie, curent, Comisia Electorală Centrală (CEC) a expediat procurorei-șefe a Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, o scrisoare prin care solicită examinarea circumstanțelor cu privire la controlul reflectării veniturilor și cheltuielilor Partidului Politic „ȘOR” în campania electorală din cadrul alegerilor noi din 29 mai, curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente