image
Sursa foto: remax.md

De ce este important să aveți un contract încheiat cu un agent imobiliar?

Este lucru știut, orice tranzacție juridică cere un anumit fundament, adică un contract scris (sau verbal) care să prescrie anumite drepturi și obligații pentru fiecare parte din raportul stabilit. Dacă varianta verbală nu se aplică, din cauza sumei tranzacției, ne rămâne doar forma scrisă, pe care legea ne-o impune. Mulți oameni apelează la agenți imobiliari fără a încheia un contract juridic, ceea ce e o greșeală destul de mare, lăsându-i fără protecție în fața diferitor posibile abateri sau nereguli.

Am stat de vorbă cu specialiștii agenției imobiliare RE/MAX și iată câteva motive care explică de ce trebuie să încheiați un contract cu agentul imobiliar care vă va ajuta să intrați în proprietatea unui spațiu locativ sau nelocativ sau să-l vindeți.

1. Contractul stabilește condițiile colaborării

Dacă în cazul achiziționării unui bun imobil acesta va specifica durata și termenii de alegere a viitoarei proprietăți, în cazul în care vindeți o proprietate, în acesta se vor include:

- serviciile de foto/video;

- serviciile de promovare;

- servicii de estimare a valorii proprietății,

- servicii de brokeraj etc.

În sfera de vânzări apartamente sau case toate aceste servicii au o importanță mare, deoarece vă ajută să ajungeți la clienții țintă rapid.

remax.mdremax.md

2. În contract se poate stabili exclusivitatea serviciilor

Acest lucru presupune că agentul imobiliar se va implica la maximum în:

- promovarea unică a proprietății dumneavoastră;

- va stabili un preț avantajos;

- va negocia corespunzător cu fiecare potențial client.

Practic, această condiție vă asigură că agentul imobiliar acordă suficientă atenție și profesionalism pentru a vă ajuta să vindeți o proprietate.

3. Prin contract se dispun limitele de acțiune

Să ne imaginăm situația în care agentul imobiliar ar negocia costul unei case de vânzare fără acordul proprietarului. Acest lucru este inadmisibil și ar putea să vă încalce drepturile. Pentru a evita astfel de situații există contractul care determină de la bun început până unde poate acționa agentul imobiliar.

4. Prin contract se dispune responsabilitatea părților

Vrem, nu vrem, dar cineva trebuie să poarte răspunderea pentru fiecare acțiune întreprinsă. Aici intervine regimul de protecție asigurat de contractul dintre client și agent. Respectiv, în contract se prescrie termenul, condițiile și răspunderea pentru nerespectarea normelor stabilite.

5. Prin contract, cumpărătorul, vînzătorul şi consultantul imobiliar au garanţia reciprocă la închiderea tranzacţiei conform înţelegerilor iniţiale stabilite.

Agenția imobiliară RE/MAX lucrează cu clienții săi exclusiv în bază de contract legal. Acest lucru vă permite să fiți siguri că fiecare etapă a procesului este legală și că agentul imobiliar formează o adevărată echipă împreună cu dumneavoastră.

RE/MAX - Lideri mondiali în imobiliare

Noutăţile partenerilor

comentarii: