image
Sursa foto: facebook.com/rotaryeclubmoldova

Multă lume continuă să-i ajute pe refugiații ucraineni, care au găsit adăpost și compasiune în Chișinău (VIDEO)

Multă lume continuă să-i ajute pe refugiații ucraineni, care au găsit adăpost și compasiune în Chișinău. Mai mulți membri ai Rotary e-Club of Moldova International au pus umăr la umăr și au donat pachete cu produse alimentare pentru o sută de familii de ucraineni. Bunurile au fost ridicate de la Centrul municipal pentru refugiați.

Victoria se află mai bine de trei luni în Republica Moldova. A încercat să se acomodeze cât mai rapid, pentru a-i oferi liniștea și siguranța zilei de mâine fiicei sale. În Chișinău și-a găsit de lucru, iar fiica ei merge la grădiniță. Costurile de întreținere depășesc însă veniturile și o mână de ajutor este binevenită, spune femeia.

A treia lună se află aici și Elizaveta. A venit din Sergheevca împreună cu fiica ei, care între timp a reușit să se angajeze la un centru de refugiați și să fie un sprijin pentru conaționali săi. Ajutorul primit a depășit orice așteptare, spune femeia.

O bună parte din produsele alimentare a fost colectată de către moldovenii stabiliți în Spania, iar o altă parte a fost procurată de Rotary e-Club of Moldova International de la producătorii locali.

Până acum, Rotary Club International Moldova a adus peste 120 de tone de bunuri în valoare de peste 500 de mii de euro care au ajuns la peste cinci mii de refugiați din toată țara.

Noutăţile partenerilor

comentarii: