image
Sursa foto: MSMPS

Experții atrag atenția asupra unui nou val Covid-19 în Europa: „Oamenii au acum alte preocupări”

Odată cu venirea vremii mai reci, un nou val de COVID-19 pare să se dezvolte în Europa, iar experții în sănătate publică avertizează că absorbția rapelurilor va fi probabil limitată de oboseala pandemiei și de neînțelegerea varietăților de vaccinuri disponibile.

Cea mai mare parte a infecțiilor este încă dominată de subvariantele Omicron BA.4/5 care au predominat în această vară, dar noile subvariante Omicron câștigă teren. Oamenii de știință monitorizează sute de noi tulpini Omicron, potrivit autorităților Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în această săptămână.

În pofida unei scăderi puternice a testelor, cifrele OMS au indicat că numărul cazurilor din Uniunea Europeană a atins 1,5 milioane săptămâna trecută, în creștere cu 8% față de săptămâna precedentă.

Ratele de spitalizare au crescut recent în multe dintre țările membre ale blocului de 27 de națiuni, precum și în Marea Britanie.

În săptămâna încheiată la 4 octombrie, internările în spitale cu simptome COVID-19 au urcat cu aproape 32% în Italia, în timp ce internările la terapie intensivă au crescut cu aproximativ 21%, comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit datelor compilate de fundația științifică independentă Gimbe, citată de Impact.ro.

În aceeași săptămână, în Marea Britanie, spitalizările cu COVID au înregistrat o creștere de 45% față de săptămâna precedentă.

Noutăţile partenerilor

comentarii: