image
Sursa foto: customs. gov.md

A ascuns peste 30000 de țigări în microbuzul pe care îl conducea și a încercat să treacă vama; Polițiștii au confiscat marfa

Ofițerii Echipelor Mobile de comun cu Secția Activități Investigative ale Serviciului Vamal, acționând în baza informației operative deținute, au supus controlului vamal un microbuz de model Volkswagen Crafter, care intenționa să părăsească teritoriul Republicii Moldova, prin postul vamal Lipcani (PVFI).

Șoferul mijlocului de transport, un conațional în vârstă de 27 de ani, care transporta colete neînsoțite, a menționat că nu are nimic de declarat.

În rezultatul efectuării controlului fizic total al unității de transport, în pereții laterali al microbuzului au fost stabilite ascunzișuri în care au fost depistate 31.760 țigarete (de diferite mărci), care aparțineau șoferului mijlocului de transport.

Potrivit cercetărilor preliminare, bunurile urmau să fie comercializate ilegal pe piața neagră din Uniunea Europeană.

În consecință, țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar mijlocul de transport a fost reținut până la stabilirea tuturor circumstanțelor.

Potrivit Codului Contravențional al RM, bunurile utilizate sau destinate pentru săvârșirea unei contravenții sunt pasibile confiscării speciale. Confiscarea specială constă în trecerea forțată și gratuită a bunurilor în proprietatea statului.

Noutăţile partenerilor

comentarii: