image
Sursa foto: kerci crimeea pod

Rusia estimează daunele provocate podului Crimeii în urma explozie de azi dimineață la 8 milioane de dolari

Uniunea asiguratorilor din Rusia a estimat pagubele provocate Podului Crimeii de o explozie produsă la primele ore ale dimineţii între 200 şi 500 de milioane de ruble (aproximativ 3,2 milioane şi, respectiv, 8,1 milioane de dolari).

„Uniunea asiguratorilor din Rusia estimează pagubele provocate de situaţia de urgenţă de pe Podul Crimeii între 200 şi 500 de milioane de ruble”, se afirmă într-un comunicat.

Organizaţia nu dispune deocamdată de informaţii privind contractele de asigurare în vigoare pentru această infrastructură care a costat la vremea respectivă aproximativ 3,5 miliarde de dolari şi a fost construită de compania omului de afaceri Arkadi Rottenberg, un prieten al preşedintelui rus Vladimir Putin, potrivit agenţiei RIA Novosti, citată de EFE și Agerpres.

Comitetul de anchetă rus a declarat, la fel ca şi Agenţia Naţională Antiteroristă (NAC) că, potrivit informaţiilor preliminare, un camion a explodat în această dimineaţă pe partea rutieră a Podului Crimeei, în zona Taman a peninsulei Crimeea, provocând incendierea a şapte cisterne cu combustibil dintr-o garnitură de tren ce se îndrepta spre peninsulă.

În urma incidentului, două secţiuni ale părţii rutiere a podului s-au prăbuşit în apă.

Podul este un simbol al anexării Crimeii de către Rusia în 2014.

În mai 2018, Putin a inaugurat Podul Crimeii, lung de 19 kilometri, peste strâmtoarea Kerci, cel mai lung din Europa, în ideea de a pune capăt astfel izolării peninsulei.

La sfârşitul anului 2019, a fost deschis şi tronsonul de cale ferată care traversează podul, condamnat atât de Ucraina, cât şi de Occident, care continuă să considere peninsula ca parte a teritoriului ucrainean.

Noutăţile partenerilor

comentarii: