Război în BCS: Comuniștii l-au făcut cu ou și cu oțet pe Igor Dodon, iar socialiștii convoacă fracțiunea. Declarația care a deschis cutia pandorei

Război în Blocul Comuniștilor și Socialiștilor. PCRM a ieșit cu o declarație publică prin care îl critică pe fostul șef de stat, Igor Dodon, după ce ultimul ar fi declarat la o emisiune că Vladimir Voronin a ajuns în Parlament datorită faptului că socialiștii au fost de acord să formeze un bloc cu cei de la PCRM. „Are memoria scurtă. Nu știm cum se face că lui Dodon i-a scăpat din minte că toate necazurile din Moldova din ultimii zece ani au început cu el, odată cu trădarea lui”, se arată în declarația PCRM. Socialiștii au venit astăzi cu reacție prin care se declară nedumeriți de acest atac și anunță că vor convoca fracțiunea.

Foto: fb/Igor Dodon

„Votul pentru unionistul Timofti a menținut la putere Alianța antipopulară pentru euro și a asigurat continuitatea politicilor care au dus astăzi Moldova în prăpastie. Dragostea de putere a lui Dodon nu poate concura decât cu dragostea lui pentru bani, care l-au purtat de la Sandu la Filip și Șor. Iar onorariile pe care Dodon a preferat să le primească în pungi au devenit o notă.

Memoria scurtă nu-i permite lui Dodon să-și amintească faptul că anume el a fost cel care a adus-o pe Sandu la putere – mai întâi ca prim-ministru, iar apoi ca președinte, Președinția lui a fost atât de ridicolă. Acum pretinde că l-a readus pe Voronin în politică „luându-l pe listă” - să-i reamintim acestui cetățean uituc că el a implorat comuniștii să formeze bloc cu socialiștii.

A înțeles că după istoria cu kuliokul, puțini îl vor vota. Noi, comuniștii, și personal Voronin am devenit o husă pentru Dodon, o spălătorie, care i-a curățat într-o oarecare măsură imaginea de trădător”, au declarat comuniștii.

Astăzi PSRM și-a exprimat nedumerirea față de atacul public al PCRM asupra Socialiștilor și a lui Igor Dodon. Aceștia au calificat declarațiile drept pline de egoism.

„Cu certitudine acest lucru este nepotrivit, mai ales în perioada dificilă prin care trece astăzi țara și opoziția, inclusiv socialiștii. Este inoportun și dezonorant să lovești în spate un partener cu care ai dat mâna, ai mers în luptă și ai ajuns în Parlament.

Astfel de declarații, pline de egoism și manipulare, sunt fără îndoială în detrimentul opoziției parlamentare și dezorientează alegătorii blocului. Da. În spatele Blocului parlamentar al Socialiștilor și Comuniștilor sunt alegători, este o platformă comună și sunt promisiuni”, se arată în reacție.

Totodată, PSRM declară că „cuvântul dat trebuie respectat, la fel cum trebuie respectați alegătorii și partenerii. Chiar și de Vladimir Voronin”.

Astfel, socialiștii vor iniția o ședință a blocului, la care vor cere explicațiile de rigoare, iar până atunci, PSRM „se va abține de la comentarii și presupuneri despre adevăratele motive ce stau în spatele acestui atac”.


Pub