(video/foto) Plăci întregi din Podul din Crimeea s-au prăbușit în apă. Putin a cerut o comisie specială guvernamentală de investigații

Plăci întregi de beton, peste care circulau automobilele pe Podul de la Crimeea, s-au prăbușit în apă. Comitetul rus Antiterorism anunță că un camion a fost detonat pe pod, la ora 6:00 dimineața. În urma exploziei, un tren cu cisterne pline cu combustibil a luat foc.

Foto: ria.ru

Două benzi destinate circulației rutiere au fost parțial distruse. Arcada de sub acestea ar fi rămas intactă, scrie presa rusă.

Potrivit primelor informații, victime nu au fost înregistrate, iar incendiul a fost stins.

Circulația pe pod a fost întreruptă, însă navele continuă să treacă pe sub pod. Autoritățile pregătesc să lanseze un feribot pentru a-l pune la dispoziția oamenilor.

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a cerut crearea unei comisii guvernamentale pentru investigarea cauzelor exacte ale accidentului de pe podul din Crimeea și pentru lichidarea consecințelor.


Podul din Crimeea are o lungime de 19 kilometri și este traversat de automobile din 2018, iar din 2019 și de trenuri.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina, în 2014. Actul la fost calificat drept ilegal și nu a fost recunoscut la nivel internațional.


Pub