Au lovit arbitri în cap și i-au înjurat: FC Congaz, amendat, iar fanii au primit interzis la meciuri, după un scandal cu altercații pe stadion

Comitetul de Competiții al FMF a examinat abaterile disciplinare constatate și înregistrate conform rapoartelor de joc la meciurile campionatului Republicii Moldova la fotbal, Super Liga, Liga 1, Liga 2, ediția 2022/23 și a împărțit mai multe avertizări și amenzi.

Foto: UNIMEDIA/poză-simbol

Cea mai gravă situație s-a înregistrat la meciul de fotbal din 1 octombrie, dintre FC Congaz și Codru Călărași, în Campionatul R. Moldova la fotbal, ediția 2022/23, Liga 2, Seria Sud, etapa a VIII-a.

„S-a constatat că, pe toată perioada meciului, fanii echipei FC Congaz au avut un comportament neadecvat, au scandat mesaje cu conținut necenzurat în adresa arbitrilor și a echipei vizitatoare.

De asemenea, după fluierul final al meciului, fanii echipei FC Congaz au încercat să lovească brigada de arbitri.

Examinând explicațiile arbitrului principal al meciului, s-a constatat că acesta a fost lovit în cap de către fani.

În acel moment au intervenit organele de asigurare a ordinii publice și au ajutat arbitrii să ajungă la vestiar.

De asemenea, echipa gazdă FC Congaz, pe toată durata meciului, a avut un comportament foarte agresiv manifestat atât de jucători cât și de staff-ul tehnic al echipei”, se arată în raportul FMF.

Comitetul a decis să interzică „accesul spectatorilor în incinta stadionului pentru 3 (trei) meciuri (etape) din cadrul Campionatului Republicii Moldova la fotbal, ediția 2022/23, la care echipa FC Congaz este gazda și organizatorul meciului.

De asemenea, FC Congaz a fost amendat cu 4 000,00 (patru mii lei, 00 bani) lei (MDL), pentru neprezentarea raportului de meci.

FMF recomandă FC Congaz să implice în organizarea meciului mai mulți reprezentanți ai organelor de asigurare a ordinii publice, pentru asigurarea protecției pentru jucătorii și oficialii meciului.

În conformitate cu „Codul Disciplinar”, prezenta decizie este definitivă şi irevocabilă.


Pub