Wine label designer – de ce jobul e în vogă acum și cum poți să-l faci în Moldova

IMG_1702

Conform ONVV, în Moldova există în jur de 200 de vinificatori înregistrați. Fiecare dintre aceștia au cel puțin o linie de producție și un set de etichete, iar numărul de designeri specializați în acest domeniu este destul de modest. Cu alte cuvinte avem nevoie de mai mulți designeri calificați. Centrul Industriilor Creative Artcor în colaborare cu mentorii Olga Radu, Casa Imago și Alexandr Codimschii, 43’oz lansează cursul de design de etichetă de vin „Design for Wine”.

Cursul va combina într-un mod inedit vinul, marketingul și designul de etichetă într-o lună intensivă de teorie și practică. Participanții vor învăța să utilizeze corect instrumentele de marketing și comunicare în combinație cu cele tehnice, de design și tipografie, pentru a crea o etichetă de vin.

Cursul este o colaborare unică a doi magnifici din domeniul branding & design: Olga Radu, Casa Imago și Alexandr Codimschii, 43’oz. Oportunitatea este potrivită pentru designeri de nivel mediu și avansat care vor să-și perfecționeze cunoștințele și aptitudinile în domeniul Label Design. La finalul cursului va fi decernat un câștigător, iar premiul constă în producerea în colaborare cu un mic producător de vin local a unei serii limitate de vin cu designul câștigător.

Prima lecție este programată pentru data de 13 octombrie, iar câștigătorul va fi anunțat în data de 16 noiembrie. Orarul lecțiilor se anunță intens, cu două lecții a câte trei ore de teorie marți și joi și patru ore de practică sâmbăta. Limba de predare este româna și rusă, iar costul cursului este de 6 000 de lei.

Olga Radu și Alexandr Codimschii sunt directori creativi la două agenții de design din Chișinău. Casa imago și studio 43’oz sunt pe piață de peste 15 ani și în mod normal sunt agenții concurente. Și-au unit forțele în premieră pentru a oferi cursului o perspectivă complexă, multilaterală. Printre vinificatorii cu care au lucrat cele două agenții se numără Gogu Winery, Novak, Domeniile Pripa, Vinăria din Vale, Alterego, Chateau Cristi etc.

Puteți vedea mai multe detalii despre curs sau chiar să vă înregistrați pentru participare aici.

Această activitate este susținută de Artcor cu sprijinul financiar oferit de Fundația Moldcell și Proiectul Tehnologii Viitoare, finanțat de USAID și Suedia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente