‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiri208 terenuri vor fi expropriate pentru construcția unui apeduct

208 terenuri vor fi expropriate pentru construcția unui apeduct

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Lucrările de construcție a apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași și de dezvoltare a infrastructurii pentru gestionarea apei potabile vor fi declarate de utilitate publică de interes național, astfel, proprietarii a 208 terenuri vor fi expropriați.

Proiectul respectiv de lege a fost aprobat de Parlament, la data de 6 octombrie, în prima lectură.

Potrivit documentului, au fost identificate 90 de terenuri aflate în proprietatea administrației publice locale, 15 – celei centrale și 103 – proprietate privată. În cadrul unei proceduri speciale aplicabile lucrărilor de utilitate publică, acestea urmează a fi expropriate, iar despăgubirile vor fi achitate din bugetul de stat.

„Conducta principală pentru transportul apei are o lungime de aproximativ 53 km și va asigura alimentarea cu apă potabilă de calitate toți locuitorii din raioanele Strășeni și Călărași”, se arată în nota informativă a proiectului de lege.

Proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală” este finanțat de către Guvernul Germaniei prin intermediul băncii de stat „Kreditanstalt für Wiederaufbau” („KfW”) și Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală din Republica Moldova.

Valoarea totală constituie 25 de milioane de euro, inclusiv contribuția Republicii Moldova 2,65 milioane de euro.

Termenul de implementare este până la 30 octombrie 2025.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›