‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriDouă afaceri agricole din Moldova, preluate de unul dintre cei mai mari proprietari de...

Două afaceri agricole din Moldova, preluate de unul dintre cei mai mari proprietari de terenuri

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Consiliul Concurenței a autorizat și a declarat compatibilă cu mediul concurențial operațiunea de concentrare economică realizată prin preluarea controlului de către compania Agrotera Sud SRL asupra firmelor Gîrlea Farms SRL și Valmadol SRL, scrie Mold-street.

Potrivit autorității de protecție a concurenței, operațiunea de concentrare economică notificată va avea loc pe piața comercializării cu ridicata a grâului, orzului, porumbului și a semințelor de floarea-soarelui pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

În urma analizei concentrării economice notificate, Consiliul Concurenței a constatat că operațiunea este compatibilă cu mediul concurențial.

Investigația efectuată de Consiliul Concurenței a arătat că pe piața comercializării cu ridicata a grâului, orzului, porumbului si floarea soarelui, întreprinderile achiziționate dețin cote nesemnificative, și respectiv, ca urmare a realizării operațiunii de concentrare economică poziția/cotele de piață nu se vor modifica esențial.

Cele două companii preluate de Agrotera Sud SRL sunt controlate de Andrei Gîrlea și familia sa și gestionează câteva sute de hectare de terenuri agricole în raionul Rezina, în special în comuna Țareuca.

Cât despre Agrotera Sud SRL, aceasta a avut anul trecut o cifră de afaceri de circa 74 de milioane de lei, în creștere de peste patru ori față anul 2020.

‹ adv ›

Echim administrează un grup de circa 15 companii, inclusiv Sungrain Group SRL, Global Farming International SRL (fosta Wetrade Agro SRL) și este unul dintre cei mai mari latifundiari din Republica Moldova.

Grupul Sungrain ar gestiona peste 30.000 de hectare de terenuri agricole, potrivit datelor Landmatrix.  

Aceasta ar fi mai mult de un procent din toate terenurile agricole din Republica Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›