Ambasadorul Rusiei la Chișinău, convocat la MAEIE, după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe și a Integrării Europene a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru comunicarea poziției Republicii Moldova cu privire la tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene.

Foto: novostipmr

„Republica Moldova nu a recunoscut, nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor plebiscite și condamnă în termenii cei mai fermi tentativa anexării ilegitime a teritoriilor ocupate ale Ucrainei, fapt care contravine tuturor principiilor dreptului internațional.

Diplomația țării noastre reafirmă sprijinul consecvent pentru eforturile Ucrainei de a-și restabili suveranitatea și integritatea teritorială în limitele granițelor sale recunoscute internațional și îndeamnă Rusia să oprească agresiunea militară împotriva vecinilor noștri”, menționează MAEIE.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene „condamnă cu fermitate anexarea unor regiuni ucrainene aflate sub ocupația ilegală a forțelor militare ruse, ca urmare a războiului injust împotriva Ucrainei. Țara noastră reafirmă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”, se arată într-un comunicat emis de MAEIE.


Pub