(video) Fabrică de țigări secretă, depistată de oamenii legii, iar activitatea acesteia - sistată: Trei persoane, reținute

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul Nord, de comun cu Serviciul Vamal, anunță că a destructurat activitatea unei fabrici clandestine de țigări în regiunea de centru a țării și a reținut trei bănuiți, într-un dosar de contrabandă cu țigări.

Foto: Captură de ecran

Fabrica depistată constă din linie de fermentare (prelucrare) a tutunului, linie de producere a țigărilor și ambalare a acestora. În scopul probării acestor fapte investigate penal, oamenii legii au descins cu 25 de percheziții, în zilele de marți și miercuri, la domiciliile și automobilele persoanelor vizate, în încăperile pentru fabricarea clandestină a țigaretelor, precum și în alte spații din țară.

„Prin urmare, au fost reținute utilajele de fabricare a țigărilor, materie primă, cantități mari de țigări (destinate scoaterii din țară, prin contrabandă, în statele vecine), trei automobile, telefoane cu informație relevantă, înscrisuri de ciornă și mijloace bănești. Din numărul celor trei bănuiți, cu vârste cuprinse între 30 și 55 de ani, urmare a audierilor doi și-au recunoscut implicarea în faptele investigate de oamenii legii.

Urmează ca după examinarea probelor, procurorii PCCOCS să determine necesitatea solicitării în instanța de judecată a măsurilor de constrângere, timp în care cei trei se prevalează de prezumția nevinovăției. În cadrul investigațiilor în desfășurare, autoritatea de investigație va informa publicul larg și despre alte aspecte relevante acestui dosar penal”, menționează PG.



Pub