Bolea a cerut excluderea proiectului privind prelungirea stării de urgență: „Pericolele se diminuează - gaz avem, nu este flux de refugiați”

BCS a cerut astăzi excluderea de pe ordinea de zi a proiectului privind prelungirea stării de urgență. Acesta a menționat că astăzi, la ședința Comisiei Juridice, raportorul pe subiect a spus că Guvernul vede pericole, dar „aceștia constată că acestea se diminează”. „Gaz avem, toate celelalte avem, nu avem fluxi de refugiați, de aceea considerăm că Guvernul ar trebui să activeze în regim normal”, a declarat Bolea.

Foto: captură video

„Trăim în octombrie, prima dată a fost instituită starea de urgență în 2021, un an trăim în această stare, ca să nu perpetuăm situația pe viitor. Considerăm că Guvernul are mecanisme necesare, trebuie să vină să dea darea de seama cu privire la acele acțiuni de un de stare de urgență, cheltuielile făcute, justificate sau nu și să continuam activitatea instituțiilor statului în regim normal”, a menționat Bolea.

Propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

O Hotărâre privind prelungirea stării de urgență a fost aprobată ieri, în cadrul ședinței Executivului, în baza deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale. Ministra MAI, Ana Revenco a menționat că necesitatea de prelungire a stării de urgență este determinată de riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională, precum și aprovizionarea Republicii Moldova cu resurse energetice pentru perioada rece a anului.


Pub