Putin a anunțat modificări în ordinul privind mobilizarea parțială în Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a semnat un decret care operează anumite modificări în ordinul de mobilizăre, semnat anterior de președintele rus, transmite agenția de presă rusă Tass.ru.

Foto: Foto: captură video

Decretul semnat de Vladimir Putin ieri prevede amânarea mobilizării pentru anumite categorii de cetățeni. 

În special, amânarea se va aplica studenților din sistemul de pregătire postuniversitară și academică a viitorilor candidați în științe, celor din organizațiile care desfășoară activități educaționale în programele de învățământ secundar profesional și superior, rezidențiat și programe de stagiu și de asistență, situate pe teritoriile centrelor științifice și tehnologice inovatoare și în organizațiile spirituale și educaționale. 

Anunțul a fost făcut de Putin, la o întâlnire prin videoconferință cu finaliștii concursului „Profesorul anului”. 

Președintele rus a subliniat că Ministerul Apărării al Federației Ruse a raportat inițial că nu este există necesitatea de a recruta, în cadrul mobilizării parțiale, mai multe categorii de cetățeni ruși, dar aceste modificări nu au fost incluse în timp util în cadrul de reglementare. „Prin urmare, proiectul de decret înaintat de Ministerul Apărării și guvern a apărut într-o asemenea formă, în care inițial nu a ținut cont de poziția Ministerului Apărării însuși și suntem nevoiți să facem ajustările corespunzătoare”, a precizat Putin.

La 21 septembrie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat mobilizare parțială în Federația Rusia, fiind semnat un decret în acest sens.


Pub