Reacția Primăriei la decizia poliției de a cere instanței să oblige municipalitatea să pună capăt protestelor
Este de competența poliției și a altor organe de drept să asigure ordinea publică și securitatea publică, iar în anumite circumstanțe, în caz de necesitate, să aplice sancțiuni”. Astfel a reacționat Primăria la decizia poliției de a cere instanței să oblige municipalitatea să interzică protestele.
Foto: UNIMEDIA

„Serviciile municipale au asigurat și vor asigura conform competențelor salubrizarea spațiilor verzi și a celor publice.

Deocamdată se încearcă prin diverse metode de a impune Primăria capitalei să sisteze sau să interzică protestul din fața Parlamentului și Președinției.

La Primăria Chișinău au fost organizate mai multe ședințe unde au fost întrunite toate părțile implicate și responsabile, unde s-a adus la cunoștință despre obligațiunile organizatorului care trebuie să acționeze în cadrul legal”, se arată în notă.

Reprezentanții mun. recomandă autorităților centrale și poliției să se conducă de practica internațională și să acționeze în conformitate cu legislația.

Poliția a anunțat că s-a adresat în instanța de judecată cu solicitarea de a fi obligată Autoritatea Publică Locală să suspende aceste întruniri. Solicitarea vine după ce pe 30 septembrie curent, Poliția s-a adresat cu o cerere prealabilă Primăriei mun. Chișinău cu solicitarea de sistare a acestui tip de întruniri, la care Primăria nu a reacționat.

Și la sfârșitul lunii septembrie, Poliția a sesizat Primăria asupra încălcărilor de la protest.

Protestele au început acum 19 zile, de atunci fiind instalate și corturi în fața Parlamentului.


Pub