Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu încă 20 de zile: Este un dosar politic sută la sută
Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu încă 20 de zile. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de procurora responsabilă de comunicare cu mass-media, Mariana Cherpec.
Foto: Captură de ecran
„În rezultatul examinării recursurilor înaintate de procurorul de caz și apărătorii Marinei Tauber, magistrații Curții de Apel Chișinău au dispus respingerea acestora și menținerea deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a fost prelungită măsura preventivă în privința Marinei Tauber, pe un termen de 20 zile”, a declarat Cherpec.

CtEDO a acceptat spre examinare plângerea Marinei Tauber cu privire la reținerea ilegală și menținerea fără motive în arest a deputatei. Despre aceasta a anunțat avocatul parlamentarei, Aureliu Colenco. 

Anterior, experți în drept și foști procurori au opinat că plasarea Marinei Tauber în arest a fost nejustificată și ilegală.

Și fostul vicepremier Alexandr Muravschi a concluzionat că Procuratura nu a prezentat suficiente probe, care să justifice arestarea Marinei Tauber, și că nu face decât să îndeplinească niște comenzi politice.


Pub