„Mă declar total nevinovat”. Dodon, despre dosarul remis CSJ: Martori - 2 deputați PAS, doi foști DA și 4 de la PD, cu înregistrări trucate de Plahotniuc&co, înainte de a fugi

Fostul președinte de țară, Igor Dodon, se declară nevinovat în dosarului trimis astăzi de Procuratura Anticorupție la Curtea Supremă de Justiție. „E un dosar politic 100%, cusut cu ață galbenă, în care figurează pseudo-martori: 2 deputați PAS, 4 ex-deputați de la DA, 4 ex-deputați de la PD”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Niște înregistrări trucate și ilegale, efectuate cu 3 ani în urmă de către Plahotniuc&co, care, în câteva zile de la depunerea mărturiilor, a fugit din țară, iar statul a fost scos de sub capturarea clanurilor oligarhice.

În plus am depistat multiple încălcări și greșeli, comise de procurorii care în grabă au transmis acest dosar în instanță pentru a face față sarcinilor puse de conducerea țării.

Am observat modul cum Ministrul Justiției și Președinta Comisiei Juridice au luat atitudine față de informația despre expedierea dosarului în judecată și au început presiunea publică pe justiție. Au uitat doar să adauge în postările lor că pe judecători îi așteaptă pre-vettingul”, a declarat Dodon.

Procuratura Anticorupție a anunțat astăzi despre trimiterea în judecată a cauzei penale de învinuire a ex-Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în comiterea infracțiunii de corupere pasivă (art.324 alin.(3) din Codul penal) și organizarea și acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații (art.181/2 alin.(5) din Codul penal), săvârșite pe durata exercitării mandatului său de Președinte al Republicii Moldova, în perioada lunii iunie 2019.


Pub