Unele companii din Franța reduc producția sau schimbă rețetele din cauza creșterii prețului la ouă

06 Oct. 2022, 10:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
06 Oct. 2022, 10:22 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Dublarea preţului ouălor în Franţa, din cauza exploziei preţurilor la nutreţ şi energie precum şi a lipsei livrărilor ca urmare a gripei aviare, a determinat unele companii alimentare să îşi reducă producţia sau să schimbe reţetele, au declarat mai mulţi producători de ouă intervievaţi de Reuters.

Atât Uniunea Europeană cât şi SUA s-au confruntat în acest an cu una din cele mai grave crize de gripă aviară din istorie, astfel că zeci de milioane de păsări din ambele regiuni au trebuit să fie sacrificate.

În consecință, producţia de ouă, care a urcat până la 1.500 de miliarde în 2021, ar urma să scadă pentru prima dată în istorie în 2022, având în vedere că în SUA a scăzut deja cu 4,6%, în UE cu 3% iar în Franţa, cel mai mare producător de ouă al blocului comunitar, se înregistrează o scădere de 8%, susţine organizaţia reprezentativă a producătorilor de ouă din Franţa, CNPO.

„Suntem într-o situaţie fără precedent. Cu prilejul crizelor precedente ne-am îndreptat spre importuri, în special din SUA, însă în acest an situaţia este dificilă peste tot”, spune vicepreşedintele CNPO, Loic Coulombel.

Această scădere a producţiei de ouă vine într-un moment în care există o cerere mare din partea consumatorilor pentru ouă, văzute ca o sursă ieftină de proteine într-o perioadă de inflaţie accelerată.

„Neputând transfera creşterile de preţuri, unele companii au început deja să modifice reţetele sau au oprit liniile de producţie. Ai nevoie de multe ouă pentru a face prăjituri”, a spus Loic Coulombel.

O modificare a reţetei poate fi făcută prin utilizarea altor tipuri de ouă, reducerea volumului utilizat sau, mai rar, renunţarea la ouă în schimbul unor alternative precum proteinele din mazăre sau lapte.

Preţul la ouă în supermarketurile din Franţa a crescut cu aproximativ 15-20% de la începutul anului, după o lege care indexează preţurile alimentelor din supermarketuri cu preţurile la nutreţuri pentru producători.

Însă, pe piaţa spot din Franţa, kilogramul de ouă se vindea miercuri pentru 2,2 euro, mai mult decât dublu faţă de începutul anului şi cu aproximativ 65% peste preţul mediu pentru acest moment al anului, a spus Coulombel. Potrivit acestuia, este posibil ca până la finele anului să fie depăşit precedentul record de 2,3 euro pe kilogram, având în vedere cererea crescută de ouă la finalul anului, dar chiar şi aşa preţurile vor fi mai mici decât cele spot din SUA, care în prezent sunt deja la 4,24 euro pe kilogram.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 14:26
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 14:26 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Feinberg, fondatorul Cerberus Capital, a participat la un curs intensiv de instruire cu arme de foc la Blackwater înainte de a-și extinde imperiul în industria armelor

Stephen Feinberg, un investitor miliardar și fondatorul Cerberus Capital Management, a pășit pe terenul antrenamentului militar pentru a-și îmbunătăți abilitățile de tragere înainte de a intra în lumea afacerilor cu arme. Feinberg a petrecut un weekend la poligoanele de antrenament tactic ale Blackwater, unde a fost instruit de către Steve Reichert, un infanterist din Marină și erou de război decorat, potrivit New York Magazine.

În timpul sesiunilor de instruire, Feinberg, alături de Reichert, a lucrat la perfecționarea tehnicii de tragere cu arme de foc de rază lungă de acțiune. Cu răbdare și perseverență, Feinberg și-a îmbunătățit considerabil abilitățile, demonstrând o precizie remarcabilă chiar și la distanțe lungi.

Această experiență intensivă a avut loc înainte ca Feinberg să-și extindă afacerile în industria armelor. Cerberus Capital a achiziționat Bushmaster, unul dintre cei mai importanți producători de puști de asalt din SUA, iar mai târziu a consolidat alte companii de armament pentru a forma Freedom Group. Obiectivul lui Feinberg era de a crea un conglomerat dominant în industria armelor, și această inițiativă a fost accelerată de legea privind protecția comerțului legal cu arme, adoptată în 2005.

Deși abordarea lui Feinberg în afaceri poate fi considerată agresivă și rapidă, el a demonstrat un calm constant în abordarea sa, conform celor spuse de colegii săi. Investitorul și-a construit un imperiu financiar prin Cerberus Capital Management, iar acum, prin extinderea în industria armelor, își propune să creeze un gigant în domeniul armamentului, aplicând strategia sa caracteristică de restructurare și creștere rapidă a afacerilor.

Această incursiune în instruirea militară și în afacerile cu arme demonstrează determinarea și dedicarea lui Feinberg în a-și atinge obiectivele, indiferent de domeniul în care acționează.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău