image
Sursa foto: jurnal.md

Un tir folosit în contrabandă cu țigări va fi vândut; Peste 655.000 lei - aduși în contul statului

Procurorii PCCOCS au obținut dispunerea încasării în beneficiul statului a contravalorii mijlocului de transport, folosit pentru contrabanda cu cele 150.000 țigări, depistate la Leușeni, în octombrie 2021.

Hotărârea a fost pronunțată de Curtea de Apel Chișinău și este definitivă și executorie.

Valoarea mijlocului de transport este de peste 655.000 lei.

Dosarul a fost trimis în judecată pe 27 decembrie 2021. Este vorba despre dosarul penal de învinuire a unui șofer de tir, care în octombrie 2021 a tăinuit în rezervoarele autocamionului pe care-l conducea la ieșirea din țară, prin Leușeni, peste 150.000 de țigarete.

Potrivit declarațiilor acestuia, investiția pe care o făcuse pentru cumpărarea țigaretelor cu filtru, pe care intenționa să le comercializeze pe piața neagră a Uniunii Europene era de circa 300.000 lei; iar ascunzișurile din cele două rezervoare le confecționase artizanal (astfel încât doar aproximativ 20% din spațiu putea fi umplut cu combustibil). Bărbatul are vârsta de peste 40 de ani și muncea în calitate de șofer de curse lungi începând din 2019, iar cele nouă mărci scumpe de țigarete le cumpărase de la stațiile de alimentare cu combustibil.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, pe marfa de contrabandă și transport a fost aplicat sechestru, în vederea confiscării lor ulterioare, în folosul statului. Potrivit legii, contrabanda cu mărfuri accizate comisă în circumstanțele acestei cauze penale, se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani. Bărbatul și-a recunoscut vinovăția, iar Judecătoria Hâncești urmează să se pronunțe cu privire la dosarul trimis de procurori pentru examinare în fond.

Noutăţile partenerilor

comentarii: