image
Sursa foto: Profimedia

Moment istoric pentru Ucraina, care vrea să găzduiască o ediție a Cupei Mondiale

Ucraina pregătește o candidatură comună cu Spania și Portugalia pentru a găzdui Cupa Mondială din 2030, potrivit publicației The Times.

Ucraina se alătură acestui proiect pe ultima sută de metri, în condițiile în care Spania și Portugalia au stabilit deja stadioanele care să găzduiască meciuri.

Fecizia a fost deja aprobată de către președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, și de guvernele Spaniei și Portugaliei.

Noul parteneriat urmează să fie anunțat în cursul zilei de miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la sediul UEFA de la Nyon, potrivit sursei citate.

Portugalia are trei stadioane pregătite pentru turneul final din 2030, iar Spania a propus 11 arene, dar numărul s-ar putea reduce după implicarea Ucrainei.

Pentru Cupa Mondială din 2030 și-au mai anunțat candidatura comună Grecia, Egipt și Arabia Saudită. Acest proiect are sprijinul total sau parțial din partea a trei confederații: Asia, Africa si Europa. Un detaliu important este că propunerea vizează o nouă Cupă Mondială organizată iarna, precum cea din Qatar 2022.

În iunie 2022, autorităţile guvernamentale şi sportive din Argentina, Chile, Paraguay şi Uruguay au confirmat intenţia de a relansa candidatura comună la organizarea Cupei Mondiale din anul 2030.

Decizia Ucrainei este surprinzătoare, având în vedere că se află într-un conflict militar complex cu Rusia. În plus, Ucraina n-a organizat niciodată o ediție a Cupei Mondiale.

Ucraina a organizat Campionatul European din 2012, împreună cu Polonia, iar UEFA a fost extrem de mulțumită.

În 2018, Ucraina a primit organizarea finalei Ligii Campionilor, pe stadionul olimpic din Kiev.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: