image
Sursa foto: Profimedia

"Suntem la curent cu anunţul Rusiei!" Replica de la Casa Albă a venit imediat

Washingtonul acuză "un nou simulacru de justiţie" înaintea judecării apelului baschetbalistei Brittney Griner, condamnată la o pedeapsă grea cu închisoarea de către justiţia rusă.

"Suntem la curent cu anunţul Rusiei cu privire la un alt simulacru de justiţie, care îi va fi impus lui Brittney Griner", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-o conferință de presă.

"Ea ar trebui pusă în libertate imediat", a adăugat Karine Jean-Pierre.

Brittney Griner, condamnată în Rusia la 9 ani de închisoare pentru trafic de canabis, a făcut apel la condamnarea sa, iar acest recurs va fi examinat pe 25 octombrie de un tribunal rus.

Considerată una dintre cele mai bune jucătoare de baschet din lume, Brittney Griner, în vârstă de 31 de ani, a fost arestată în februarie, la Moscova, în posesia unui vaporizator care conţinea lichid pe bază de canabis.

Ea a recunoscut că a deţinut substanţa respectivă, afirmând însă că a adus-o în Rusia din neatenţie şi că a folosit-o legal în SUA, ca analgezic.

Cazul său, alături de cel al unui alt american deţinut în Rusia, fostul militar Paul Whelan, a căpătat o semnificaţie geopolitică în contextul crizei dintre Moscova şi Washington legată de ofensiva rusă din Ucraina.

Preşedintele american Joe Biden s-a întâlnit în septembrie cu familiile lui Brittney Griner şi Paul Whelan pentru a le asigura de sprijinul său.

Statele Unite susţin că au făcut o ofertă Moscovei pentru eliberarea celor doi.

Ruşii trebuie acum "să facă o contraofertă serioasă", a declarat marţi Karine Jean-Pierre.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: