image
Sursa foto: Agrotv

Cazul inspectorilor bătuți: Suspecții au fost plasați în arest la domiciliu

Patru persoane din cele șapte care în noaptea de 7 spre 8 septembrie ar fi agresat mai mulți angajați ai Inspectoratului pentru Protecția Mediului în extravilanul satului Ghidighici, au fost plasate în arest la domiciliu pentru 30 de zile, anunță Inspectoratul General al Poliției.

Suspecții, șapte la număr, cu vârstele cuprinse între 30 și 35 de ani, sunt cercetați penal pentru huliganism și jaf.

IGP menționează că în noaptea de 7 spre 8 septembrie curent polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani au fost sesizați precum că patru angajați ai Inspectoratului Mediului, care se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în extravilanul satului Ghidighici, ar fi fost agresați fizic și verbal de persoane necunoscute, cauzându-le vătămări corporale.

Suspecții ar fi utilizat obiecte asemănătore pumnalului și au amenințat cu arme de foc.

De asemenea, inspectorii au fost deposedați în mod deschis de trei lanterne și o camera video, prejudiciul fiind estimat la suma de 8.800 de lei.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile suspecților, polițiștii au depistat muniții și arme de foc deținute ilegal.

În prezent patru persoane sunt în arest la domiciliu, iar trei urmează să fie localizate și reținute.

Persoanele implicate riscă pentru infracțiunea de huliganism închisoare de la 3 la 7 ani, iar pentru jaf - de la 5 la 7 ani de închisoare.

După cele întâmplate, mai multe organizații specializate în protecția mediului din Republica Moldova au emis o declarație în care și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu încadrarea de către Poliție a faptelor grupului de persoane înarmate care au atacat inspectorii de mediu. ONG-urile de mediu spun că „este vorba despre o tentativă de omor, nu huliganism”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: