(video) „L-am rupt din suflet”: Un fost polițist, juristul Ministerului Culturii, numit director temporar la Teatrul Cehov

Teatrul Cehov din capitală, aflat în mijlocul unui scandal, are un nou conducător temporar. Ministrul Culturii, Sergiu Prodan a anunțat că l-a desemnat pe juristul instituției, Gladii Feodor, pentru o perioadă de 2 luni. Oficialul spune că a dat termen angajaților teatrului să soluționeze probleme interne în 2 luni. „Altă soluție pur și simplu nu este. E nevoie de un suflu proaspăt”, a declarat ministrul.

Foto: colaj

Concursul pentru funcția de director deocamdată nu a fost anunțat. Prodan spune că la moment ministerul își propune să facă realizeze un audit intern al Teatrului pentru a înțelege de unde au apărut blocajele, iar abia după va urma anunțarea unui concurs. Totuși, acesta spune că anunțul ar putea fi făcut înainte de finalizarea auditului.

Diplomația de la Moscova a comentat situația creată la teatrul Cehov din Chișinău, unde mai mulți actori au organizat proteste împotriva deciziei de a-l demite pe actualul director al instituției. „Este o chestiune internă a Republicii Moldova, în linii mari pe care nici nu aș comenta-o. Dar dacă luăm contextul general politic, atunci am să repet, ceea ce am spus de mai multe ori: din păcate Republicii Moldova i se impune, de multe ori cu succes, o agendă antirusească de către factorii externi. Aceștia împing Moldova împotriva culturii ruse, a limbii ruse și a relațiilor social-umanitare cu țara noastră”, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al MAEIE, a venit cu o reacție după declarațiile Mariei Zaharova, cu privire la teatrul Cehov. Acesta spune că nu există niciun context anti-rusesc și îndeamnă colegii „să nu joace teme false”.


Pub