Guvernul a desemnat ambasadorul în Regatul Țărilor de Jos. Viorel Cibotari din Belgia a primit împuterniciri suplimentare

Veaceslav Dobîndă a fost desemnat Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de către Guvern.

Foto: captură video

Veaceslav Dobîndă este diplomat de carieră și are 22 de ani de experiență în diplomație și relații internaționale. Deține rangul diplomatic de ambasador, iar, în prezent, este Secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene. Anterior, a fost Ambasador al țării noastre în Estonia, Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, propunerile referitoare la numirea în funcţia de ambasador sunt înaintate Guvernului de către Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

În cadrul aceleași ședințe, actualul ambasador al RM în Belgia, Viorel Ciubotaru, a fost numit și ambasador în Marele Ducat de Luxembourg, prin cumul.


Pub