România oferă Republicii Moldova 130.000 metri cubi de lemne. Acordul, aprobat de către executivul de la București

Premierul român, Nicolae Ciucă, a declarat în cadrul ședinței Executivului, că România va acorda Republicii Moldova un ajutor de 130.000 de metri-cubi de lemn de foc. Sprijinul va fi oferit în semn de solidaritate cu cetățenii țării noastre prin Romsilva.

Foto:

„Ținând cont de situația în care se găsește Republica Moldova în ceea ce privește asigurarea resurselor energetice și în deplină solidaritate cu cetățenii din Republica Moldova, aprobăm un ajutor de lemne de foc în cantitate de 130.000 de metri cubi”, a precizat premierul Nicolae Ciucă în cadrul ședinței.

„În acelaşi timp, în urma discuțiilor care au avut loc cu ocazia vizitei doamnei preşedinte a Republicii Moldova, s-a discutat această nevoie a Republicii Moldova de a fi susţinută, sprijinită pentru asigurarea lemnului de foc şi în ţara vecină. Putem, prin Regia Națională Romsilva, să acordăm acest sprijin, motiv pentru care am prezentat acest memorandum pentru şedinţa de astăzi, de la guvern” a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului.


Tanczos Barna a mai menționat că propunerea a fost agreată cu ocazia vizitei președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în România.



Pub