PSRM condamnă scumpirea curentului la Energocom: Acest Guvern a aruncat țara într-o criză energetică și economică

Partidul Socialiștilor condamnă scumpirea curentului la Energocom. PSRM cere demisia Guvernului, precum și lichidarea ANRE. „Mai mult, prin creșterea prețurilor și a tarifelor, regimul încearcă să-și rezolve problemele financiare”, se arată într-un comunicat emis de socialiști.

Foto: solicialistii.md

„O nouă majorare cu circa un sfert a tarifului la energia electrică, furnizată de Energocom, va provoca creșterea continuă a prețurilor. În ciuda afirmației ANRE că „această decizie nu va afecta consumatorii finali”, în realitate, de fiecare dată când guvernarea majorează tarifele la energie, o face din contul cetățenilor. Mai mult, prin creșterea prețurilor și a tarifelor, regimul încearcă să-și rezolve problemele financiare.

Partidul Socialiștilor, ca și tot poporul Republicii Moldova, pledează împotriva regimului, care, prin acțiunile sale analfabete și neprofesioniste, duce oamenii la disperare din cauza incapacității de a achita facturile. Nemulțumirea în creștere a cetățenilor va provoca în mod inevitabil proteste care se vor răspândi în întreaga țară.

PSRM cere demisia guvernului, care prin acțiunile sale a aruncat țara într-o criză energetică și economică, precum și lichidarea ANRE – un rudiment și un complice al guvernării criminale. Noi nu putem permite o catastrofa umanitară la care țara este împinsă de regimul Maia Sandu”, se arată într-un comunicat emis de PSRM.

ANRE a aprobat solicitare Energocom de majorare a tarifului la energie electrică cu 1,09 lei/kWh. Astfel, prețul pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” va fi în cuantum de 4,33 lei/kWh (fără TVA). Totodată, marja comercială specifică aferentă activităţii de furnizare a energiei electrice de către furnizorul central de energie electrică S.A. „Energocom” pentru anul 2022 a fost stabilită în cuantum de 0,5%.


Pub