Nume
Parola
Vizualizări: 1872
Ambasadorul Letoniei în Republica Moldova a vizitat ADR Nord
Bălți, 5 Octombrie 2022 — Ambasadorul Letoniei în Republica Moldova, Excelența Sa Uldis Mikuts, a vizitat marți, 4 octombrie 2022, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord. Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, și specialiști din cadrul instituției au discutat cu diplomatul leton despre perspectivele de cooperare pentru perioada următoare, inclusiv cu partenerii tradiționali din Letonia.

În discuțiile cu E.S. Uldis Mikuts, șefa ADR Nord, Maria Prisacari, a menționat că Regiunea de Dezvoltare Nord și-a început colaborarea cu parteneri și regiuni din Republica Letonia în anul 2010. „În mod special, menționăm cooperarea ADR Nord cu Ministerul Protecției Mediului și Dezvoltării Regionale din Letonia (VARAM), care a facilitat colaborarea dintre numeroase administrații publice locale și organizații neguvernamentale din țările noastre. De asemenea, partenerii noștri din Letonia ne-au oferit consultanță în procesul de actualizare a documentelor strategice, iar numeroase delegații din țările noastre au participat la vizite de studiu și de lucru atât în Letonia, cât și în Republica Moldova. Am organizat, în colaborare, mai multe ediții ale Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord și forumuri de afaceri și am desfășurat, în premieră, Ziua cooperării Letoniei cu Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova. Apreciem mult suportul pe care Letonia ni-l oferă în mod constant”, a subliniat directorul ADR Nord.

Șefa ADR Nord a menționat că una dintre prioritățile Agenției este consolidarea capacităților actorilor regionali implicați în implementarea politicii de dezvoltare regională, în contextul statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană oferit Republicii Moldova.

La rândul său, E.S. Uldis Mikuts a declarat că Letonia este dispusă să-și împărtășească experiența de aderare la Uniunea Europeană pe dimensiunea dezvoltării regionale și, în special, în implementarea reformei teritorial-administrative, precum și a consolidării grupurilor de acțiune locală. Ambasadorul a mai spus că Letonia este în proces de negociere a unui nou acord de colaborare cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova, pentru intensificarea colaborării moldo-letone în domeniul vizat.

Directorul ADR Nord i-a mulțumit diplomatului leton pentru sprijinul acordat Agenției în procesul de preluare a bunelor practici din Letonia în Regiunea de Dezvoltare Nord, inclusiv în cadrul unor proiecte de asistență externă, al căror scop este să apropie țara noastră de standardele și valorile Uniunii Europene.

www.adrnord.md