Rușii mor pe capete. Până să ajungă pe front, se sinucid, fac infarct sau îi doboară ciroza hepatică

05 Oct. 2022, 05:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Oct. 2022, 05:37 // Actual //  Lupu Eduard

Mulți recruți ruși mor înainte de a ajunge pe front. Printre cauzele deceselor se numără infarctul, sinuciderea sau ciroză hepatică.

Cel puțin șase ruși mobilizați au murit din diverse cauze, după ce au fost recrutați, a atras atenția activistul pentru drepturile omului Pavel Cikov, conform publicației de presă independentă MediaZona.

În garnizoana Yelan a centrului de instruire al Ministerului Apărării din satul Poroshino, regiunea Sverdlovsk, trei bărbați au murit după ce au fost recrutați pentru mobilizarea „parțială”.

Aceste decese au fost confirmate și de un deputat în Duma de Stat din regiunea Sverslovsk, potrivit EANews.

În plus, potrivit sursei citate, în satul Porosino, unde se află centrul de pregătire al Ministerului Apărării, a fost introdusă o lege care interzice consumul de băuturi alcoolice, pe motiv că mobilizatorii au abuzat în mod constant de consumul acestora.

Vânzarea de alcool a fost interzisă în sat după ce mai mulți recruți beți s-ar fi certat în timpul pauzelor de masă. Poliția și comandantul adjunct al districtului au intervenit pentru a-i calma și a fost chemată o ambulanță.

Vânzarea de alcool pe o rază de 300 de metri de bazele militare, interzisă

În Vladivostok, în regiunea Primorie din estul Siberiei, un alt rus pe nume Serghei Fedoseenko, în vârstă de 39 de ani, care lucra ca șofer de camion, a murit în secția de poliție din cauza unui stop cardiac după ce a fost recrutat.

Potrivit canalului de Telegram Astra,Fedoseenko venise la postul de recrutare pe 27 septembrie și a început să își exprime nemulțumirea față de mobilizare. Conducerea biroului de înregistrare și înrolare militară ar fi chemat poliția. El a fost încătușat și dus într-o mașină oficială pentru a fi dus la o secție de poliție. La sosire a fost chemată o ambulanță. Medicii ajunși la fața locului l-au declarat mort, potrivit Radio Europa Liberă.

După decretarea mobilizării parțiale pentru războiul din Ucraina, care a stârnit furie și proteste în Rusia, vânzarea de alcool pe o rază de 300 de metri de bazele militare a fost interzisă în mai multe regiuni estice ale Rusiei.

Moralul slab sesizat în rândul soldaților ruși este adesea atribuit problemelor legate de consumul excesiv de alcool, dar și tensiunilor interne.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău