De Ziua Națională a Vinului, vinăriile au fost premiate pentru realizări, iar vizitatorii pentru tranzacții cu cardul

05 Oct. 2022, 15:17
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
05 Oct. 2022, 15:17 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Ziua Națională a Vinului a adus pacea și voia bună în PMAN. Vinăriile – premiate pentru realizări, iar vizitatorii – pentru tranzacții cu cardul

Vinurile Moldovei, bucatele tradiționale și voia bună s-au întâlnit și în acest an în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), la cea de-a XXI-a ediție a Zilei Naționale a Vinului. Cu genericul „Vinul meu aduce pace, ura-n dragoste preface”, oaspeții evenimentului au sărbătorit vinul de calitate, descoperind noutățile din industrie și cei 86 de vinificatori autohtoni care au scos din crame licoarea lui Bachus. Maib și Mastercard au fost parteneri principali ai evenimentului, susținând viticultorii, vinificatorii și evenimentul care a devenit o carte de vizită a Republicii Moldova.

Pentru rezultatele din anul 2022 și implementarea celor mai bune practici în domeniul vitivinicol, tradițional, vinăriile au fost premiate în debutul evenimentului. Vinăria Purcari s-a învrednicit de „Premiul Mare”, iar academicianul Andrei Covali de la Vinăria din Vale a primit medalia „Nicolae Guzun” și titlul „Viticultorul anului”.

Titlul „Cel mai iscusit oenolog al anului”, împreună cu medalia „Petru Ungureanu” i-au revenit lui Victor Răilean de la Vinăria Sălcuța. Crama Mircești și-a completat palmaresul cu medalia de recunoștință „Vinul Moldovei. O Legendă Vie”, oferită pentru merite deosebite în domeniul dezvoltării și promovării oeno-turismului.

Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Suntem onorați să fim aici, în calitate de parteneri ai acestui eveniment important. Fiind originar din Georgia, credem că vinul a apărut în Georgia și are rădăcini foarte profunde în cultura georgiană. Apoi am venit aici, în Republica Moldova, și am înțeles că mai există un popor care crede în importanța și puterea industriei vitivinicole. Știu că PIB-ul țării este dependent de industria vitivinicolă, iar Moldova are teritorii mai extinse de viță-de-vie comparativ cu țări mari ca Australia, Africa de Sud sau Noua Zeelandă. La fel, a obținut rezultate remarcabile la concursuri internaționale, comparabile cu cele ale marilor producători de vinuri din lume. De exemplu, „Purcari” este prima companie din Republica Moldova care a realizat IPO pe o piață internațională.

Maib va continua să susțină industria vitivinicolă. 86 de companii sunt prezente în Piața Marii Adunări Naționale, iar majoritatea au ales maib ca instituție financiară și partener de dezvoltare.

La fel, vreau să mulțumesc Guvernului Republicii Moldova pentru curajul cu care conduce țara în aceste vremuri dificile și pentru abordarea pro business și pro capital, care este atât de importantă în această perioadă”.

Irina Untila, Directoare a Oficiului Mastercard în Republica Moldova:

„Pentru noi, cei de la Mastercard, ca și companie tehnologică globală, este important să creăm tehnologii de plată care să facă viața oamenilor mai ușoară și mai confortabilă. În același timp, este prioritar să conectăm oamenii cu diferite stiluri de viață, hobby-uri și interese la evenimente speciale și tradiții culturale. Cu o deosebită onoare am participat împreună cu partenerul nostru de încredere maib ca parteneri principali ai Zilei Naționale a Vinului 2022, susținând tradițiile naționale de secole ale Republicii Moldova. Acesta este un eveniment cu adevărat semnificativ în Moldova și, împreună cu maib, ne-am străduit să-l facem unul memorabil și avansat din punct de vedere tehnologic. Am contribuit la crearea infrastructurii privind plățile fără numerar, ceea ce a oferit oaspeților posibilitatea de a efectua cumpărături ușor, rapid, sigur și de a obține cele mai multe impresii și emoții de neuitat din această sărbătoare semnificativă pentru țara noastră”.

În calitate de parteneri principali ai evenimentului, maib și Mastercard au amenajat zone relaxante unde oaspeții au petrecut timpul vesel și util, bucurându-se de multiple surprize.

Fiecare deținător al unui card maib Mastercard care a vizitat standurile partenerilor principali a primit în dar o pălărie colorată, iar cei care au făcut cumpărături achitând cu cardul sau și-au deschis un card bancar maib Mastercard direct la festival s-au ales cu premii garantate, inclusiv la roata norocului – vin, torbițe eco, umbrele, seturi de vin și accesorii.

La masterclassurile organizate de maib și Mastercard vizitatorii au pictat în vin magneți de frigider, iar cei pasionați de amenajarea spațiilor au învățat să transforme sticlele de vin în obiecte decorative de interior sau vaze.

Ziua Naţională a Vinului a fost organizată de Oficiul Naţional al Viei şi Vinului, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, cu suportul partenerului strategic al evenimentului, Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și al partenerilor principali maib și Mastercard.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Moldova, deținând 31,4% din activele bancare ale țării.

Întrucât tradițiile naționale sunt cartea de vizită a oricărui popor, maib susține sărbătorile naționale, inclusiv Ziua Națională a Vinului. Banca deservește cei mai mari producători de vinuri, care ne duc faima în lume: Purcari, Cricova, Asconi, Vinăria din Vale, Chateau Vartely, Sălcuța, Rădăcini, Vinia Traian, Vinăria Hîncești, Imperial Vin etc.

Despre Mastercard

Masterсard este o companie tehnologică globală din industria plăţilor. Misiunea sa este să dezvolte şi să fortifice o economie digitală, care oferă priorităţi tuturor şi oriunde, prin intermediul tranzacţiilor sigure, simple şi accesibile bazate pe tehnologie. Folosind date şi reţele sigure, parteneriatele şi energiile companiei, oferă soluţii şi inovaţii care să ajute oamenii, instituţiile financiare, guvernele şi afacerile să-şi realizeze potenţialul său maxim. Cultura Mastercard şi tot ceea ce face compania în interiorul său şi în afara ei sunt determinate în funcţie de coeficientul de decenţă (decency quotient, DQ). Mastercard gestionează afaceri în peste 210 ţări şi teritorii şi creează o lume durabilă care oferă oportunităţi nepreţuite pentru toată lumea.

P.

Realitatea Live

28 Mart. 2024, 17:13
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2024, 17:13 // Actual //  Lupu Eduard

Iubitorii de peisaje idilice beneficiază de un nou top al plajelor cu cele mai albastre ape din lume, realizat de o companie pentru închirierea de case de vacanță, transmite Rador. Autorii clasamentului au dorit să se bazeze pe criterii științifice, iar pentru aceasta au întocmit mai întâi o listă lungă cu cele mai populare și mai frumoase plaje din lume, după care a urmat analiza culorii apelor.

În acest scop, au preluat imagini brute, neprelucrate ale plajelor de pe Google Maps și apoi, folosind instrumentul digital pipetă pentru potrivirea culorii, au determinat nuanța exactă a apei pe care mai apoi au comparat-o cu nuanța declarată oficial ca fiind cel mai intens albastru (YInMn Blue).

În urma acestei analize, pe primul loc, s-a situat plaja Pasqyra (Mirror Beach) din apropiere de stațiunea Saranda din Albania. Urmează apoi două plaje grecești: Bouka de lângă orașul Messini din Peloponez și Kassiopi din Corfu.

Pe locul al patrulea se află Plage de la Vernette din Franța, urmată de plaja Kaputas din Turcia.

Top zece este completat de alte trei plaje grecești: Voulisma, situată pe locul șase, Foki, situată pe locul șapte și Ombros Gialos pe locul nouă, precum și de o plajă din Portugalia, Praia do Carvalho (locul opt) și una din Spania, Los Lances Beach, situată pe locul zece.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău