Maratonul de caritate „Race for the Cure” revine în format offline în Republica Moldova. Cum te înregistrezi

run pink
Foto: Run Pink Moldova

Suntem în Octombrie Roz, lună dedicată pe plan mondial cancerului la sân și e primordial să vorbim despre sănătatea corpului nostru, în special a glandelor mamare. 

Exact din acest motiv, Comunitatea Run Pink Moldova revine (după pandemie) cu o serie de evenimente și activități offline, care are drept scop informarea, prevenția și susținerea tuturor celor care au trecut sau trec prin această boală. 

Anul acesta, cea de-a 7-a ediție a Maratonului Race for the Cure va avea loc pe data de 9 octombrie 2022 ora 11.00 la Orhei în Parcul Ivanos. Mizăm și așteptăm oameni din toată țara pentru a ne aduna și a alerga împreună pentru toate femeile ce poartă această povară, dar și pentru a onora pe cei răpuși de boală. Acest maraton este o cursă de 2,5 – 5 km pe care o putem alerga sau merge la pas, la care vă invităm să participați împreună cu prietenii, familia, copiii, colegii de serviciu, chiar și cu prietenii patrupezi.  

Fiind o cauză nobilă, din care ne propunem să ajutăm cât mai multe supraviețuitoare ale cancerului, maratonul are și o taxă financiară prin care vă puteți alătura și fi într-un unison. Puteți cumpăra bilete pentru voi, îl puteți dărui sau doar contribui financiar. 

Preț bilete: 
# bilet unic = 120 de lei;
# bilet prieteni (3) = 330 de lei;
# bilet familie (5) = 500 de lei;
*copiii (până la 18 ani) = gratuit.

Biletele pot fi procurate fizic de la Victoria Donțov, stabilită în Orhei, date de contact găsiți pe pagina evenimentului. 

Sunteți invitați să vă alăturați acestei inițiative, fie că sunteți în Moldova sau peste hotarele ei (puteți să le faceți cadou celor dragi de acasă) accesând acest link.

Iar pentru diaspora mai este o alternativă. Vă puteți înregistra la Maratonul Digital Race for the Cure, care este în colaborare cu organizația europeană Think Pink Europe și are loc în perioada 24 septembrie – 31 octombrie anul curent pe acest link.

Fondurile acumulate vor servi pentru organizarea consultațiilor gratuite în unele localități ale Republicii Moldova cu medicii mamologi, pentru oragnizarea activităților de informare despre această maladie și sesiuni de distribuire a perucelor și protezelor pentru beneficiarele comunității.

„Alăturați-vă nouă pentru a fi solidari cu cei ce trec prin cancer în Republica Moldova și a ne ajuta să amintim prin campanii de informare, că cel mai bun tratament este prevenția și menținerea unei minți sănătoase într-un corp sănătos”, spun organizatorii.

Mai multe detalii găsiți pe acest link.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente