Au fost premiate cele mai bune cadre didactice din Moldova! Vezi lista câștigătoarelor concursului național „Pedagogul anului, ediția 2022”

FotoJet (2)
Foto: Foto: Facebook/Veaceslav Aftene; Facebook/Elena Vorotneac; Facbook/Ludmila Bosîi; colaj #diez

Cei mai buni pedagogi ai anului 2022 au fost premiați în cadrul Galei Laureaților Concursului Republican „Pedagogul anului”. Ceremonia festivă, organizată cu ocazia Zilei Profesionale a Lucrătorilor din Învățământ, marcată anual la 5 octombrie, a avut loc în incinta Palatului Republicii.

La eveniment au participat prim-ministra Republicii Moldova Natalia Gavrilița, președinta comisiei parlamentare Cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media Liliana Nicolaescu-Onofrei, ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală, deputați în Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanți ai autorităților publice, ai conducerii instituțiilor de învățământ, cadre didactice și laureații Concursului Republican „Pedagogul anului”, ediția 2022.

Concursul republican ,,Pedagogul anului” se desfășoară în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 370 din 12.04.2006 și este organizat cu scopul sporirii prestigiului profesiei de pedagog, stimulării activității creative a acestora, promovării experienței avansate şi inovatoare, precum și motivării cadrelor didactice.

Lista câștigătorilor celei de-a XVI-a ediții a Concursului Republican „Pedagogul anului”

Categoria „Profesorul anului”:

# Premiul de gradul I, în valoare de 50 000 de lei și titlul „Profesorul anului” – Elena Vorotneac, profesoară de limba și literatura română în cadrul liceului teoretic „Vasile Alecsandri” din mun. Chișinău, grad didactic I;

Facebook/Elena Vorotneac

# Premiul de gradul II, în valoare de 25 000 de lei și titlul „Profesorul anului” – Ludmila Bosîi, profesoară de limba și literatura română în cadrul gimnaziului „Dimitrie Cantemir” din s. Mîndrești, r. Telenești, grad didactic I;

Facbook/Ludmila Bosîi

# Premiul de gradul III, în valoare de 15 000 de lei și titlul „Profesorul  anului” – Irina Iurin, profesoară de limba franceză în cadrul liceului teoretic „Ion Luca Caragiale” din mun. Orhei, grad didactic superior.

Facebook/Irina Iurin
Categoria „Învățătorul anului”:      

# Premiul de gradul I, în valoare de 50 000 de lei și titlul „Învățătorul anului” – Diana Carauș, învățătoare în cadrul școlii primare nr. 152 „Pas cu Pas” din mun. Chișinău, grad didactic superior;

pascupas152.md


# Premiul de gradul II, în valoare de 25 000 de lei și titlul „Învățătorul anului” – Liuba Serițanu, învățătoare în cadrul liceului teoretic „Ion Pelivan”, com. Răzeni, r. Ialoveni, grad didactic I;

Facebook/Liuba Serițanu


# Premiul de gradul III, în valoare de 15 000 de lei și titlul „Învățătorul  anului” – Svetlana Pușcă, învățătoare în cadrul școlii primare „Grigore Vieru” din or. Ștefan Vodă, grad didactic I.

Facebookk/IP Școala Primară „Grigore Vieru”
Categoria „Educatorul anului”:

# Premiul de gradul I, în valoare de 50 000 de lei și titlul „Educatorul anului”  – Aliona Grușca, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 9 „Steluța” din mun. Ungheni, grad didactic I;

Facebook/Aliona Grușca


# Premiul de gradul II, în valoare de 25 000 de lei și titlul „Educatorul anului” – Lilia Guțu, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 5 „Regina Maria” din or. Ialoveni, grad didactic II;

Facebook/Veaceslav Aftene


# Premiul de gradul III, în valoare de 15 000 de lei și titlul „Educatorul anului” – Alla Vlasova, educatoare în cadrul instituției de educație timpurie nr. 89, mun. Chișinău, grad didactic I.

Facebook/Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport din municipiul Chişinău

Totodată, laureaților li se conferă gradul didactic următor celui pe care îl dețin sau li se confirmă gradul didactic superior.

În cadrul Concursului republican „Pedagogul anului”, ediția 2022, la etapa locală au participat 1 142 de cadre didactice, la etapa raională/ municipală – 327 de cadre didactice, iar la etapa republicană – 58 de cadre didactice. La etapa republicană a concursului, care a  avut loc în perioada 28 martie–22 aprilie 2022, au participat 25 de profesori, 18 învățători și 15 educatori.

mec.gov.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente