(video) Tinerii pasionați de tehnologii au făcut o vizită la Clubul Tinerilor Makeri Chișinău

310141809_926766015393340_9078049126407989644_n

Clubul Tinerilor Makeri și-a deschis larg ușile pentru tinerii entuziaști din toate instituțiile de învățământ profesional tehnic din Chișinău.

La eveniment au fost invitați să participe doar tinerii, care în perioada octombrie-decembrie 2022, vor urma unul din cele șase cursuri oferite de Clubul Tinerilor Makeri:
# Electronică și Programare;
# Modelare și Imprimare 3D;
# Modelare 3D și Tăiere Laser;
# Modelare 3D și programarea mașinilor cu control numerie;
# Drone și aparate de zbor;
# Robotică și Mecatronică.

Astfel, aproximativ 100 de tineri din mai multe instituții din Chișinău (Școala Profesională nr. 4, Școala Profesională nr. 6, Școala Profesională nr. 9, Centrul de Excelență în Industria Ușoară, Colegiul Universității Tehnice a Moldovei, Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, Centrul de Excelenţă în Economie şi Finanţe, Centrul de Excelenţă în Construcţii) vor beneficia de oportunitatea unică de a face gratuit o incursiune în lumea tehnologiilor actuale cu ajutorul echipei Clubului Tinerilor Makeri.

Pentru început, tinerii au fost invitați să facă cunoștință cu Mentorii Clubului, spațiile și echipamentele disponibile și proiectele realizate de absolvenții cursurilor. Noutatea principală pentru noul an de studii este că tinerii care vor veni cu cele mai inedite propuneri de proiecte vor beneficia de burse a câte 30 euro pentru realizarea acestora.

Fiți cu ochii pe noi pentru a ne bucura împreună de succesele tinerilor makeri și proiectele inedite create de ei.

Despre Clubul Tinerilor Makeri

Clubul Tinerilor Makeri își propune diversificarea educației și formării profesionale non-formale destinate elevilor din sistemul Învățământului Profesional Tehnic. Mai mult, inițiativa urmărește dezvoltarea competențelor tehnice solicitate pe piața muncii prin oferirea de activități, tehnologii și instrumente ajustate.

Cu reprezentanțe în orașele Chișinău, Bălți și Cahul, Clubul Tinerilor Markeri (CTM) este implementat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), în parteneriat cu Ministerului Educației și Cercetării, cu susținerea Fundației Servicii de Dezvoltare din Liechtenstein, Oficiul de Coordonare Moldova.

Elevii care studiază în colegii sau școli profesionale sunt invitați să se alăture Clubului Tinerilor Makeri și următoarelor sesiune de ateliere gratuite. Pentru mai multe detalii urmăriți-ne pe Canalul Telegram, Facebook, Instagram și TikTok.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente