Hai că n-a mai rămas așa mult! Iată câteva evenimente cu care să-ți îndulcești (aproape) sfârșitul de săptămână

evenimente
Foto: Alina Gîrneț/diez.md

Cu toții știm că joia este o mică vinere, așa că, iată cel puțin un motiv să te bucuri de viață și să-ți diversifici rutina de zi cu zi. Echipa #diez ți-a pregătit cinci evenimente la care poți să mergi joi, 6 octombrie.

Printre acestea vei găsi o expoziție de fotografie, un târg autohton, un concert de muzică clasică, un spectacol de teatru și încă ceva.

Așadar, alege ce ți se potrivește cel mai bine și fă seara de joi să fie una deosebită!

# Expoziția de fotografie „Youth Dynamism”

Facebook/Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării

„Suntem tineri, neobișnuiți, fiecare dintre noi are propria lui unicitatate care îl cheamă, îl ademenește să-și transmită istoria. A cui este vocea asta? Este vocea studentului contemporan care poate să facă orice, să treacă orice limite și să-și descopere sufletul prin artă.

„Am decis să ne aranjăm frumos personalitățile pe o coală de hârtie într-o expoziție neordinară de fotografie și să te chemăm pe tine, necunoscutule, să citești aceste rânduri, să contempli frumusețea noastră de tineri îndrăgostiți de viață, de creație, de nebunie și originalitate, să ne privești în ochi și să ghicești mesajele pe care noi le-am ascuns cu grijă.

Sunt două-trei cadre în fiecare fotografie și toate îți vorbesc, ele se mișcă, sunt vii și ele sunt modul de a te face să trăiești emoții, sentimente, trăiri scoase din noi și aruncate în fața unui aparat de fotografiat. Noi vrem să dăm culoare universității, s-o umplem de artă și creație, într-un mic univers al nostru în care neordinarul este o normalitate, o normalitate foarte frumoasă”, scriu studenții FJȘC, specialitatea Multimedia, USM,

Așadar, ești așteptat(ă) să pășești pe holurile Universității de Stat din Moldova, la inaugurarea expoziției pe 6 octombrie la ora 11.15.

# Târgul producătorilor din Grupurile de Acțiune Locală


Facebook/LEADER in Moldova

Grupurile de Acțiune Locală (GAL) din Republica Moldova vă invită la Târgul Producătorilor din GAL-uri!

Ești așteptat(ă), joi, octombrie 2022, ora 9.30, la Palatul Republicii, str. Maria Cebotari nr.16, unde, alături de oaspeții din țară și de peste hotare, veți admira frumuseți și veți savura gustoșenii aduse cu drag din satele GAL-urilor noastre. 

Pe lângă asta veți mai putea afla, din prima sursă, experiențele și istoriile de succes ale producătorilor datorate contribuției GAL-urilor.

# Concert în interpretarea violonistului Ionel Manciu și a Orchestrei Naționale de Cameră

Facebook/Organ Hall Moldova

Joi, la ora 18.00, vino la Sala cu Orgă, la un concert de muzică clasică, în interpretarea Orchestrei Naționale de Cameră, cu prim-dirijorul Cristian Florea și solistul Ionel Manciu – concertmaistru al Orchestrei Filarmonicii Țărilor de Jos (Nederlands Philharmonisch Orkest)

În program:
# F.Mendelssohn – Simfonia nr.9 in C „Swiss”;
# C. Nielsen – Little suite for strings, op.1;
# F. Mendelssohn – Concertul în re minor pentru vioară și orchestră de coarde

Biletele se găsesc la casa de bilete a Sălii cu Orgă și online, la linkul anexat aici.

Spectacolul „ADI”

Facebook/Teatrul Naţional Eugene Ionesco

Vino joi, 6 octombrie, la ora 18.30, la monospectacol cu Anatol GUZIC, de Constantin CHEIANU, cu regia Diandrei GHERGHEL.

„Adolf Hitler conduce Germania între 1933 – 1945. Un șir de factori, evenimente și idei îi creează personalitatea, transformându-se în figura care a declanşat al Doilea Război Mondial și a înfăptuit exterminarea etniilor în masă. În ultimele zile de război, retras în buncărul personal, își joacă actul final în totală intimitate. Obsedat încă de „complexul oedipian”, care i-a întunecat copilăria, poartă un dialog cu mama lui, unica fiinţă care a avut încredere în steaua lui și care îl alinta Adi. Fără nici o remușcare sau căință, nu realizează dezastrul pe care îl trăiește, nu-l sperie apropierea înfrângerii Germaniei sau apropierea propriului sfârşit, ci continuă să fie fascinat de propriul destin.”

Echipa artistică:
# Regizor lumini: Vadim EREMIA;
# Regizor sunet: Cristian PATRAȘ.

Biletele pot fi procurate la linkul anexat aici.

# Filmul „CARBON”

Facebook/Cineplex Moldova

Cum e să trăiești într-o societate aflată la răscruce, când valorile vechi sunt aruncate la gunoi, iar principiile celor noi încă nu se văd nici la orizont? Cum e să lupți cu indiferența, prostia omenească și goana după profit? Cum să rămâi Om în asemenea circumstanțe?

Toate astea le afli în filmul autohton „CARBON”, care poate fi văzut în cinematografele Cineplex.

Mai multe detalii despre bitele poți găsi aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente