‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 17 aprilie, 2024
12.7 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUn Centru informațional horticol a fost deschis la UTM

Un Centru informațional horticol a fost deschis la UTM

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul Universității Tehnice a Moldovei a avut loc evenimentul de deschidere a Centrului informațional horticol. Peste 300 de mii de euro au fost investiți în reabilitarea și dotarea acestuia.

Lucrările de renovare au presupus reparația capitală a acoperișului și sistemelor inginerești pe o suprafață de peste 550 de metri pătrați.

Centrul, cu o capacitate de 162 de locuri, a fost mobilat și dotat cu echipamente IT de ultimă generație, care permit organizarea conferințelor video cu instituțiile educaționale partenere, dar și cu agenții economici din domeniul horticol, interesați de aplicarea noilor tehnologii.

Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, a menționat că, își dorește ca Centrul informațional horticol să funcționeze ca un generator de inovare ce va asigura fortificarea calității și vizibilității actului instructiv-educativ.

„Datorită eforturilor comune, împreună cu partenerii Uniunii Europene, reușim să stimulăm performanța academică și să promovăm excelența în activitățile educaționale. Implicarea și cooperarea noastră va avea continuitate astfel încât, studenții și cadrele didactice să beneficieze de tehnologii educaționale moderne și viitorii absolvenți ai facultăților cu profil agricol să fie competitivi într-un mediu concurenţial.”

Studenții și cadrele didactice de la Facultatea de Horticultură a Universității Tehnice a Moldovei vor putea utiliza în continuare un laborator de analiza a solului și unul horticol, ce le vor permite să efectueze teste de performanță prevăzute de programul de studii, precum și să presteze servicii de analiză și consultanță pentru agenții economici.

Investițiile au fost realizate în cadrul Proiectului „Livada Moldovei” implementat de Guvernul Republicii Moldova cu suportul UE. Banii sunt un împrumut acordat de Banca Europeană de Investiții.

‹ adv ›

Beneficiari direcți ai investițiilor sunt peste 300 de studenți și cadre didactice de la UTM. Reparația și dotarea Centrului va cataliza și activitatea de cercetare din această universitate.

De menționat că, sectorul horticol ocupă un loc important în economia ţării. Acest domeniu asigură circa 14 la sută din veniturile provenite din export, devansând celelalte sectoare.

La Universitatea Tehnică a Moldovei, în cadrul programului „Filiera Vinului” și proiectului „Livada Moldovei”, au fost investite pentru modernizări și dotări peste 5,8 milioane de euro.

‹ adv ›

În cadrul Proiectului „Livada Moldovei”, Guvernul Republicii Moldova, investește 12 milioane de euro pentru reabilitarea și dotarea a 10 instituții educaționale și de cercetare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›