‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAIPA lansează apelul de granturi în cadrul Programului „Managementul durabil al terenurilor”

AIPA lansează apelul de granturi în cadrul Programului „Managementul durabil al terenurilor”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) lansează primul apel de depunere a dosarelor în cadrul relansării Programului de granturi post-investiționale „Managementul durabil al terenurilor”, a Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P).

Apelul este valabil pentru perioada 4 octombrie-01 noiembrie 2022.

Sunt invitați să participe la Programul de granturi producătorii agricoli individuali, care sunt înregistrați în conformitate cu legislația Republicii Moldova, activează în sectorul agricol, au efectuat investiții eligibile și vor prezenta dovada co-finanțării din surse proprii.

Grantul post-investițional va rambursa 30% din valoarea investiției eligibile, cu un plafon de 10 000 dolari SUA per producător agricol.

Printre echipamentele eligibile pentru finanțare se numără:

  • semănători, tocătoare, stropitoare, combine de recoltare No-Till, combinatoare pentru formarea benzilor (tehnologii Strip-Till), echipamente și sisteme de irigare.

Totodată, se va acorda finanțare pentru implementarea de măsuri agrotehnice, fitoameliorative și hidrotehnice care conduc la ameliorarea solului.

‹ adv ›

Un beneficiar va fi eligibil pentru un singur grant post-investițional.

Programul de granturi post-investiționale destinate MDT presupune consultanță gratuită oferită tuturor producătorilor agricoli interesați.

Dosarele de aplicare la Programul de granturi post-investiționale se depun la sediile secțiilor/serviciilor teritoriale ale AIPA, din raza teritorială în care s-a efectuat investiția, de către solicitant sau reprezentantul legal al acestuia, în limita termenului specificat în apelul de depunere.

‹ adv ›

Detalii privind documentele necesare, precum și investițiile eligibile pot fi găsite în Manualul de alocare a granturilor al programului de granturi post-investiționale „Managementul durabil al terenurilor”.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›