‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 8 mai, 2024
19.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVladimir Bolea se pronunță pentru reformarea Institutului de pedologie

Vladimir Bolea se pronunță pentru reformarea Institutului de pedologie

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii, consideră că Institutul de pedologie, agrochimie şi protecţie a solului „N. Dimo” trebuie reformat pentru a deveni un model eficient de conectare între ştiinţă şi practica agricolă. Declarație a fost făcută în timpul unei vizite la Institut.

„Cercetarea ştiinţifică în domeniul ştiinţei solului, agrochimiei şi ameliorării solului este esenţială pentru dezvoltarea durabilă a agriculturii. Prin cercetare, fermierii ar trebui să primească instrucţiuni, date, recomandări şi sugestii pentru utilizarea eficientă a solului în producţia agricolă. Este necesar să ne schimbăm atitudinea faţă de sol ca obiect de studiu, să îmbunătăţim activităţile Institutului”, a spus ministrul.

În discuțiile cu cercetătorii au fost abordate subiecte de țin de asigurarea continuității activității științifice, prin lichidarea lacunelor, îmbunătățirea proceselor de cercetare și inovare, crearea parteneriatelor viabile cu mediul de afaceri.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

  1. E un început bun dar aș propune ca specialști să fie foarte bine selectați. În deosebi ar trebui de primit doar tineri cu o viziune largă profundă către viitor. Au fost deajuns cîteva zeci de ani ca să aducem la degradarea actuală.

  2. Dacă comentariile pe Agrobiznes au vre-o valoare, sau contează, unica ce aș propune pentru pedologii din patrie – să studieze US Road Map for Soil Health și să urmeze modelul țărilor avansate. Măcar asta de ar face-o – ar contribui esențial în reformarea nu numai a agriculturii, ci și a mentalității fermierilor diletanți și a latifundiștilor norocoși, care au beneficiat de soartă.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›