image
Sursa foto: Profimedia

Încă o lovitură pentru Rusia! O jucătoare din Top 30 WTA vrea să reprezinte altă țară

Tenisul feminin din Rusia ar putea să piardă încă o jucătoare de top! După ce Daria Kasatkina (locul 11 WTA) a anunțat că vrea să reprezinte Elveția, Ekaterina Alexandrova (21 WTA) ia în calcul să reprezinte Cehia în competiții.

Daria Kasatkina (25 de ani) a ajuns ținta criticilor în Rusia în luna iulie, după ce a anunțat public că este lesbiană și a condamnat agresiunea militară a Rusiei în Ucraina.

De asemenea, jucătoarea de tenis le-a recomandat rușilor care fac sport de performanță să-și schimbe cetățenia dacă au posibilitatea, în contextul interzicerii rușilor la competiții importante din cauza războiului.

Acum, rușii se tem că vor pierde o altă jucătoare de top, Ekaterina Alexandrova (27 de ani), care se află la cea mai bună clasare din carieră, locul 21 în lume.

Potrivit presei din Rusia, Alexandrova vrea să reprezinte Cehia, având în vedere că se pregătește de mai mulți ani la Praga și are reședința în capitala aceste republici europene.

Președintele Federației Ruse de Tenis, Shamil Tarpischev, a replicat că ar fi “păcat” dacă Alexandrova ar lua această decizie, dar a recunoscut legăturile jucătoarei de tenis cu Cehia.

"Într-adevăr, Alexandrova locuiește în Cehia de foarte mult timp. Ea se antrenează acolo, lucrează sub îndrumarea unor specialiști locali și e probabil atașată de cehi.

Cu toate acestea, nu știu nimic despre planurile ei de a concura sub steagul acestei țări. Cel puțin ea nu mi-a vorbit despre acest subiect. Este adevărat, acum sunt mai puțin implicat în tenisul feminin, această problemă este supravegheată de Igor Andreev. Dar nici el nu mi-a raportat nimic pe această temă, însă ar fi păcat să se întâmple una ca asta.

Eu am prevăzut ascensiunea Ekaterinei Alexandrova și cred că mai poate progresa. Până acum, ea a făcut Rusia mândră, nu văd de ce ar vrea să schimbe această situație", a spus Tarpischev, potrivit ubitennis.net.

Ekaterina Alexandrova a câștigat două titluri WTA 250 la simplu, trei titluri WTA 125 și a reușit mai multe victorii împotriva unor jucătoare din Top 10 WTA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: