image
Sursa foto: Profimedia

Roger Federer a fost întrebat pe cine consideră urmașul său în circuitul ATP. Elvețianul a răspuns fara ezitare

Retras recent din activitate, legendarul Roger Federer (41 de ani) a fost întrebat ce jucător consideră elvețianul că-i seamănă ca stil de joc și are șansa de a-i călca pe urme, din noul ”val”.”FedEx” nu a oferit un răspuns concret, punctual. Poate din prea multă diplomație sau poate dintr-un obiectivism exacerbat.

Câștigător a 20 turnee de Grand Slam, Roger Federer a menționat că nimeni din topul ATP nu execută, cel puțin în acest moment, reverul cu o singură mână cu o face el. O lovitură dusă la rang de artă de elvețian.

În același timp, Roger Federer îi sfătuiește pe tinerii jucători să își formeze un stil propriu de joc, propria identitate, pentru că atunci tenisul va deveni cu adevărat distractiv și palpitant.

Lui Federer nu-i rămâne decât să ia loc în tribune și să admire tenisul dintr-o altă perspectivă, nu din cea a sportivului din arenă. Râmăne de văzut ce drum va alege acesta în viitor, dacă se va face antrenor, antreprenor sau pur și simplu spectator.

”Nu în acest moment. Evident, ar trebui să fie un tip cu rever cu o singură mână. Apropo, nimeni nu trebuie să joace ca mine. De asemenea, oamenii au crezut că voi juca precum Pete Sampras, dar nu este cazul. Cred că fiecare ar trebui să fie propria sa versiune. Și nu cineva care mă copiază, deși copia este cel mai mare semn de satisfacție.

Eu le doresc tuturor să își găsească propria cale, iar tenisul va fi grozav. Sunt sigur că voi fi mereu fanul numărul 1 al acestui sport. Și voi urmări, uneori în tribune, alteori la televizor, dar bineînțeles că sper să existe suficient tenis de rever cu o singură mână, suficient tenis ofensiv, suficient fler. Dar mă voi așeza, mă voi relaxa și voi urmări meciurile dintr-o altă perspectivă”, a declarat Roger Federer, într-un interviu acordat americanilor de la New York Times.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: