Protestele se mută în Piața Marii Adunări Naționale. Ilan Șor: Duminică, 9 octombrie, vă invit pentru a decide viitorul Moldovei

Protestul național anti-guvernare se mută în Piața Marii Adunări Naționale. Anunțul a fost făcut de liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, care îi îndeamnă pe toți cetățenii Republicii Moldova să iasă duminică, 9 octombrie, ora 15:00, în PMAN, care este simbolul schimbărilor din țara noastră.

Foto: captură

Într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook, Ilan Șor a salutat faptul că tot mai mulți oameni ies în stradă, pentru a-și apăra dreptul la o viață demnă. Asta în condițiile în care, timp de peste 30 de ani, toate guvernările și-au bătut joc de cetățeni și i-au condamnat la sărăcie.

„Acum 31 de ani, poporul Moldovei s-a adunat în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a obține adevărata independență a țării. Într-un final, oamenii au obținut această independență, dar, de-a lungul anilor, guvernările au transformat-o în haos, groază și mizerie. Timp de peste 30 de ani, toate guvernele au adus țara la sapă de lemn, au făcut-o să fie dependentă de toți și de toate și au transformat Moldova înfloritoare într-o țară de care oricui căruia nu îi este lene să își șteargă picioarele. Același lucru îl face și actuala putere, care îi umilește pe oamenii care protestează pentru un trai decent. Ei s-au speriat de proteste, dar frica nu i-a făcut să se gândească la ce ar trebui să schimbe, ci, dimpotrivă, continuă să-și șteargă picioarele de oameni”, a declarat Ilan Șor.

Prin urmare, Ilan Șor susține că nu vede o altă ieșire din situație decât cea în care toți cetățenii să iasă în stradă, pentru a obține ceea ce merită – o viață prosperă. El face un nou îndemn la mobilizare și, de această dată, îi cheamă pe oameni în PMAN, care reprezintă simbolul schimbărilor în Republica Moldova.

„Duminică, 9 octombrie, ora 15:00, invit tot poporul Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale, care este simbolul schimbărilor din țara noastră. Vă chem ca să decidem ce facem mai departe: rămânem în sărăcie sau întoarcem această filă rușinoasă din istorie și începem o viață nouă, într-o Moldovă nouă, unde fiecare cetățean trăiește frumos și bine, are parte de bunăstare și unde guvernarea este în slujba poporului, nu invers. Unde fiecare cetățean va ști că la el se gândește nu doar mama și tata, ci și Guvernul țării sale, care este obligat să să aibă grijă de fiecare cetățean. Unde cuvântul diaspora nu va suna ca în prezent, drept alegători obișnuiți, ci oameni care vrem cu adevărat să revină acasă. Vrem să construim o țară de care să fim cu toții mândri, pe care să o iubim”, a conchis Ilan Șor.


Pub