Organizatorul contrabandei cu aur din SUA de peste 1 mil. de lei, reținut de mascați: De zece ani era în căutare, nu folosea acte și are 2 sentințe cu ani grei de pușcărie

Departamentul antifraudă și conformare al Serviciului Vamal, de comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), au reținut organizatorul grupului care, în martie 2022, a încercat să introducă în țară peste un kilogram de aur, din Statele Unite ale Americii.

Foto: procuratura.md

Bărbatul în vârstă de 45 de ani, originar din Ungheni, a fost anunțat în căutare în anul 2012, fără ca să aibă acte de identitate din anul 1998, folosind alte date privind identitatea sa, infracțiunile fiind comise prin persoane interpuse.

Acesta are la activ 6 dosare penale, în baza cărora era anunțat în căutare pe întreg teritoriul țării, dar și două sentințe de condamnare pentru escrocherie și delapidări - cumulat fiind vorba de 16 ani de închisoare cu executare în penitenciar de tip închis.

Ca urmare a reținerii efectuate cu sprijinul angajaților „Fulger”, procurorii PCCOCS trebuie să-i formuleze învinuirea, să i-o prezinte și să depună demersul de aplicare a arestului preventiv pentru tentativă de contrabandă în privința acestuia.

Cazul contracarat de contrabandă cu aur a avut loc în martie 2022. Patru persoane, printre care și un inspector vamal din Chișinău, au fost reținute de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Aceștia au înecrcat să aducă ilegal în țară peste un kilogram de aur cu valoarea de peste un milion de lei, comandat din Statele Unite ale Americii. Lingourile și granulele din metal prețios, cu o puritate de 99,99%, urmau să intre în țară prin intermediul coletelor poștale.


Pub