(FOTO) Luna va ajunge pe Pământ! Planurile ambițioase ale Dubaiului care duce luxul la un alt nivel

03 Oct. 2022, 10:39
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
03 Oct. 2022, 10:39 // Au Bani //  MD Bani

O serie de hoteluri gigantice care vor arăta precum Luna urmează să fie construite în următorii ani în mai multe locații de pe glob, prima dintre acestea fiind Dubai.

Antreprenorii din turismul spațial caută soluții diverse și inedite pentru a satisface curiozitatea și nevoia de aventură a tuturor celor care vor să experimenteze un alt tip de vacanță. În acest context, compania Moon World Resorts vine cu proiectul pe care l-a numit Luna, care va include o serie de hoteluri gigantice care să arate precum Luna.

Fiecare dintre ele va avea o înălțime de 224 de metri și o circumferință de aproximativ 622 de metri, în funcție de locație și de planurile care vor fi aprobate, iar suprafața va avea aspectul suprafeței Lunii.

Antreprenorul canadian a declarat pentru CNN că ideea i-a venit deoarece Luna este un „brand ultra-cunoscut”: „Șapte miliarde și jumătate de oameni îl știu, toată lumea îl iubește”.

Fiecare resort va fi în fapt „o destinație foarte luxoasă și contemporană, complet integrată, cu o mulțime de componente pe care turiștii se așteaptă să le găsească acolo – centre de conferințe, restaurante, centre spa, etc.

Planurile prezentate de arhitecți prezintă interioarele resortului în stilul unei nave spațiale, în care turiștii să aibă acces la diverse activități de divertisment tematice.

Proiectul vine cu „provocări tehnice extraordinare”, spun arhitecții.

În timp ar urma să se construiască patru astfel de resorturi, unul în America de Nord, unul în Europa, unul în Orientul Mijlociu și Africa de Nord și unul în Asia.

Emiratele Arabe Unite și, în special, Dubai, au fost identificate de companie ca fiind „favorite” pentru deschiderea primului resort. Motivul este că Dubai este foarte popular din punct de vedere turistic și găzduiește o mulțime de proiecte de infrastructură.

Compania se așteaptă ca, în urma unei investiții de 5 miliarde de dolari până la sfârșitul anului 2022, primul resort să fie gata peste cinci ani, în 2027.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 11:55
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
19 Apr. 2024, 11:55 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Marina Harin este o antreprenoare pasionată de amenajări și decor cu flori. Ea se confruntă cu o provocare majoră: profitul întârzie să apară. Deși domeniul este plin de potențial, există câteva cauze posibile pentru această situație.

În video de mai jos, afli drumul ei și provocările pe care le are.

Tânăra poate trece de această încercare prin analiză atentă, adaptare și perseverență. Cu o abordare strategică și o atenție deosebită la detalii, afacerea ei de amenajări și decor cu flori poate deveni profitabilă.

Emisiunea „Afaceri la Microscop” poate fi vizionată pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău