Moldova Youth Forum 2022: tinerii din toată țară vor interacționa cu peste 50 de experți locali și internaționali pe diverse teme

tineri
Foto: UNDP

În această toamnă, în perioada 22-23 octombrie la Chișinău, se organizează cel mai mare forum dedicat tinerilor din Republica Moldova. Timp de două zile, 150 de tineri din toată țara vor avea șansa să interacționeze cu peste 50 de experți locali și internaționali pe diverse teme: viziuni locale și regionale de dezvoltare a sectorului de tineret, șansele integrării europene și provocările cu care se ciocnesc tinerii de la noi din tara.

Pentru a participa la Moldova Youth Forum 2022, tinerii din toată țara sunt invitați să completeze formularul până la data de 9 octombrie 2022. Formularele incomplete sau transmise după termenul- limită nu vor fi examinate. Doar persoanele selectate vor primi un e-mail de confirmare.

Printre peneliștii forumului vor fi nume notorii atât la nivel național, cât și la nivel internațional.

Maciej Popowski, este diplomat și funcționar public polonez, director general adjunct și director general interimar al Direcției Generale pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri de Extindere. Din 2009 până în 2010, a fost șeful de cabinet al președintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek. Înainte de aceasta, a fost director în departamentul Dezvoltare al Comisiei Europene. Din 2003 până în 2008, Popowski a fost ambasador și reprezentant al Poloniei la Comitetul politic și de securitate al UE și șef adjunct al misiunii. Anterior, din 2001 până în 2003, a fost ministru plenipotențiar și șef adjunct al Misiunii. Din 2000 până în 2001, a fost director al Departamentului Uniunii Europene la Ministerul Afacerilor Externe din Varșovia. Popowski și-a început cariera ca profesor asistent la Facultatea de Filologie a Universității din Wroclaw. Deține un master în limba și literatura germană și olandeză de la Universitatea din Wroclaw.

Jan Krzysztof Bielecki, fost prim-ministru al Poloniei, ministru al Integrării Europene, cofondator al Congresului Liberal-Democrat și al Uniunii pentru Libertate și director executiv la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare din Londra, Jan Krzysztof Bielecki a fost activ în domeniul politic și economic. scenă de peste două decenii. A fost Președinte și Chief Executive Officer la Pekao Bank S.A. din octombrie 2003 până în ianuarie 2010. Din 2008 până în 2013 a fost membru al Consiliului de Administrație al Muzeului Național. În 2013, Ministerul Culturii și Patrimoniului Național și-a prelungit calitatea de membru în Consiliul de Administrație până în 2018. În noiembrie 2009, el a fost numit președinte al Consiliului Institutului Polonez pentru Afaceri Internaționale (PISM) și a servit până în decembrie 2015. Este un think-tank lider și independent care efectuează cercetări originale, axate pe politici. PISM oferă consiliere tuturor ramurilor guvernamentale și contribuie la dezbateri mai ample privind relațiile internaționale în Europa și nu numai.

Eugen Sinchevici, cel mai tânăr deputat care a fost ales în Parlamentul Republicii Moldova în anul 2021. Studiază la ce-a mai prestigioasă Universitate din Franța, Sciense Po Paris. De când se ține minte la pasionat politica. Este Președintele PAS Youth și activ se implică în reformarea sectorului de educație și tineret.

Evenimentul va întruni nouă paneluri:
#1. Înapoi în timp–până astăzi–în viitor: 1989-2030;
#2. Viziunea liderilor politici pentru viitorul Moldovei – spre o mai mare implicare a tinerilor în politică;
#3. Viitorul cu și pentru tineri;
#4. Nu lăsa nici un tânăr în urmă;
#5. Viitorul European al Moldovei;
#6. Moldova în Europa – Europa în lume;
#7. Spre reziliența Moldovei – lupta noastră pentru ziua de mâine (probleme locale și provocări globale);
#8. Lumea digitală;
#9. Oportunități pentru Moldova.

Participarea la forum este gratuită. Organizatorii acoperă costurile pentru cazarea participanților din regiuni. Pentru participanții din mun. Chișinău, inclusiv suburbii, nu se asigură cazare. Cheltuielile de transport nu se rambursează.

Care este programul

 

Moldova Youth Forum este organizat de către Institutul Republican Internațional, Konrad-Adenauer- Stiftung cu suportul Delegației Uniunii Europene în Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente