(video) Toată iarna cu 30 de lei tariful la gaz. Ceban: Vă spun ferm că până în primăvară nu are cum se micșora

Toată iarna va fi 30 de lei tariful la gaz. Despre aceasta a anunțat șeful Moldovagaz, Vadim Ceban la UNInterviu pentru UNIMEDIA. Potrivit lui, nu e posibil până în primăvară de micșorat tariful la gaz. „Pot să vă spun ferm că nu”, a spus acesta.

Foto: Captură de ecran

„În fiecare zi calculăm indexul pentru luna următoare. În fiecare zi cu colegii urmărim ce se întâmplă pe piețe și respectiv sperăm fiecare lună și pe parcursul acestui an trăim cu speranța piața să nu fie piața volatilă cum a fost în luna septembrie, martie, am observat în luna ianuarie. În opinia noastră dacă se menține acest trend și respectiv anul viitor, cred că în primăvară vom observa și vom vedea efectele reducerii cotațiilor produselor petroliere asupra prețului de achiziție a gazelor naturale, noi vom fi primii care ne vom adresa la ANRE cu ajustarea tarifului. Nu este scopul nostru să avem tarif exagerat încă o dată. De altfel există riscul ca cetățenii să treacă la surse alternative de energie”, a spus Ceban.

-Până în primăvară nu poate fi vorba de o modificare?

„Pot să vă spun ferm că nu”, a spus Ceban.

Republica Moldova va avea gaze naturale din 1 octombrie, întrucât contractul cu Gazprom a fost semnat pentru 5 ani și concernul rus nu a notificat în vreun fel MoldovaGaz despre eventuale schimbări. „De mâine activăm, la fel ca și acum, în baza contractului, care este în vigoare. Există volumele confirmate până la hotare. Acum discutăm cu Gazprom despre unele volume suplimentare, necesare pentru luna octombrie. Nu avem vreo notificare despre eventuale rezilieri sau limitări de furnizări”, a declarat Vadim Ceban, președintele MoldovaGaz, la UNInterviu pentru UNIMEDIA.


Pub