Protestatarii, împiedicați să manifeste în fața Președinției, în timpul vizitei comisarului european Johannes Hahn

Un nou protest a avut loc astăzi în fața Președinției, în contextul vizitei la Chișinău a comisarului european pentru Buget și Administrație, Johannes Hahn. Poliția a format un cordon în fața manifestanților și i-a împiedicat să ajungă după gardul din fața clădirii. Unul dintre liderii protestelor, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, s-a arătat convins de faptul că forțele de ordine au acționat la indicația șefei statului.

Foto: partidulsor.md

Considerăm acțiunile personale ale doamnei președinte Maia Sandu ca fiind abuzive, ilegale și direcționate împotriva propriului popor. Cerem, totodată, ca reprezentantul Comisiei Europene, comisarul Johannes Hahn, să vină să facă cunoștință cu cererile protestatarilor, cu doleanțele noastre, pentru a ne convinge de buna lui intenție și de cumsecădenia, de adevăratele valori europene, pe care, bănuiesc, le îmbrățișează domnul comisar. Ne rezervăm dreptul de a continua protestele pașnice, cu respectarea tuturor normelor legale, iar Maiei Sandu îi transmitem un mesaj elementar: nu poți fugi de propriul popor, nu te poți ascunde, nu-ți poți bate joc la nesfărșit! În sfârșit, vei primi răsplata pe care o meriți – demisia!”, a menționat Dinu Țurcanu.

Prezentă la manifestația din fața Președinției, deputatul Partidului „Șor”, Reghina Apostolova, a declarat că majoritatea parlamentară a marginalizat opoziția și toate inițiativele care vizau proiecte de infrastructură sau de asigurare a protecției sociale a populației au fost respinse de actuala guvernare.


Ultimele sondaje, pe care am vrea să le vadă și reprezentanții structurilor europene și ambasadele acreditate în Republica Moldova, arată că doar 20,9 la sută dintre cetățeni sprijină actuala guvernare, și asta în timp ce, anul trecut, erau 52 la sută. Asta demonstrează că direcția în care ne îndreptăm sub conducerea președintelui, Parlamentului, partidului de guvernământ și Guvernului este greșită!”, a subliniat Reghina Apostolova.

Protestele antiguvernamentale se desfășoară în centrul Capitalei de aproape trei săptămâni. Un nou miting de amploare este programat pentru duminică, 2 octombrie, la ora 15:00, la Președinție. 






Pub