Volodimir Zelenski, după anexarea celor patru regiuni de către Rusia: „Facem pasul nostru decisiv. Am semnat cererea de aderare a Ucrainei la NATO”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenskiy, a anunțat că a semnat cererea de aderare accelerată la NATO a Ucrainei. Anunțul a fost făcut după ce Vladimir Putin a semnat decretul prin care Rusia recunoaște independența regiunilor ucrainene Zaporojie și Herson.

Foto: Profimedia Images

„De facto, ne-am îndreptat deja spre NATO. De facto, am dovedit deja compatibilitatea cu standardele Alianței. Ele sunt reale pentru Ucraina - reale pe câmpul de luptă și în toate aspectele interacțiunii noastre. Avem încredere unii în alții, ne ajutăm și ne protejăm. Aceasta este Alianța. De facto. Astăzi, Ucraina solicită să o facă de jure.

Într-un proces care este în concordanță cu valoarea noastră în protejarea întregii noastre comunități. Într-o manieră accelerată. Facem pasul nostru decisiv prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a scris Zelenski pe pagina sa de Telegram.


Vladimir Putin a semnat în miezul nopții de joi spre vineri decretul prin care Rusia recunoaște independența regiunilor ucrainene Zaporojie și Herson, care au votat săptămâna aceasta pentru aderarea la Federație în așa-zise „referendumuri” nerecunoscute la nivel internațional.


Pub