Chișinăul condamnă anexarea regiunilor ucrainești de către Rusia: E o decizie ilegală pe care nu o recunoaștem

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene „condamnă cu fermitate anexarea unor regiuni ucrainene aflate sub ocupația ilegală a forțelor militare ruse, ca urmare a războiului injust împotriva Ucrainei. Țara noastră reafirmă sprijinul ferm pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în granițele sale recunoscute internațional”, se arată într-un comunicat emis de MAEIE.

Foto: UNIMEDIA

La fel, șefa statului Maia Sandu și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, „condamnă cu fermitate și resping cu putere tentativa Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate ale Ucrainei”

„Condamn cu fermitate și resping cu putere tentativa Rusiei de a anexa ilegal regiunile ocupate ale Ucrainei, în urma referendumurilor desfășurate sub patul puștii. Donețk, Lugansk, Herson, Zaporojie și Crimeea sunt Ucraina. Suportul Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei a rămas neclintit”, a scris Maia Sandu într-o postare pe Twitter

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat vineri, într-un discurs susținut la Kremlin, anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Lugansk, Herson și Zapororjie.


Pub